DANAS POPIJTE PO JEDNU LIMUNADU ZA UROŠA I LUKU! Potrebni smo ovim mališanima, SAV PRIHOD IDE ZA NJIHOVO LEČENJE
Uroš i Luka, Foto: Budi human

BUDI HUMAN

DANAS POPIJTE PO JEDNU LIMUNADU ZA UROŠA I LUKU! Potrebni smo ovim mališanima, SAV PRIHOD IDE ZA NJIHOVO LEČENJE

Pomozimo ovim preslatkim mališanima

Objavljeno:

U Skroz dobroj pekari u Beogradu danas je trebalo da bude organizovana humanitarna akcija za malu Vanju. Kako je za njeno lečenje sinoć sakupljen novac, akcija se ne otkazuje, a svi možete popiti bar po jednu limunadu za Uroša i Luku.

Njihovu jučerašnju objavu prenosimo u celosti:

"Pošto smo dobili radosnu vest da su za @da.vanja.pobedi.sma prikupljena sva sredstva, našu akciju ne otkazujemo već je organizujemo sutra po planu.

Sutra 12.11.2021. u svim SkRoZ dobrim PeKaRaMa u Srbiji organizovaćemo humanitarnu akciju "Limunada za Uroša i Luku" u saradnji sa fondacijom Budi human.

Kupovinom limunade po ceni od 60 dinara donirate za Uroševo i Lukino lečenje. Sav prihod od prodate limunade na taj dan uplaćujemo za Uroša Radisavljevića i Luku Nikolića.

Pomozite malom Urošu i Luki da ozdrave i dobiju šansu da žive kao sva zdrava deca tako što ćete podeliti sa ostalima ovu humanitarnu akciju i kupiti limunadu sutra 12.11.2021.

Sutra je svaka kupljena limunada, za Uroševo i Lukino srećnije detinjstvo nova nada. ❤

Urošu takođe možete pomoći i slanjem SMS poruke sa tekstom 1058 na broj 3030. ?

Luki takođe možete pomoći i slanjem SMS poruke sa tekstom 649 na broj 3030.?"

Uroš Radisavljević
foto: Budi human

Uroš je rođen 03.07.2012. godine u Beogradu. Bio je zdravo i napredno dete koje je uživalo u svom odrastanju. Sve je bilo u redu do aprila ove godine, kada su Uroševi roditelji primetili ’’nepravilan hod’’ ali su to pripisali tome što je za kratak period naglo porastao. Međutim, Uroš se žalio na gubitak snage, umor i malaksalost. Majka je primetila da je Uroš iskvario rukopis, što nije bilo svojstveno za njega.

Krenuli su specijalistički pregledi i dijagnostika. Od ustanove do ustanove, od lekara do lekara roditelji su zajedno sa Urošem lutali pokušavajući saznati o čemu se radi. Stigli su do Urgеntnog centra u Beogradu gde je urađen skener glave i uspostavljena dijagnoza zloćudni tumor na mozgu.

12.05.2021. godine Uroš je hitno operisan na Klinici za neurohirurgiju u Beogradu. Tumor je odstranjen. Usledila je rehabilitacija. 14.06.2021. godine je krenuo na hemioterapije na Institut za onkologiju u Beogradu. U međuvremenu je usledio još jedan šok. Nalazi su pokazali da Uroš ima metastaze na kičmi.

Zadnja nada kako bi Uroš otišao na lečenje i izlečio se jeste klinika Gustave Roussy. Klinika se nalazi u Francuskoj i ima veliku uspešnost u lečenju ovog oblika kancera.

Uroš nema vremena! Da bi otišao na lečenje potrebni smo mu svi mi jer je lečenje veoma skupo a život jednog deteta ne bi trebao da ima cenu.

Roditelji se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Uroš što pre nastavio lečenje.

Sredstva su mu potrebna za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, rehabilitaciju, rentiranje ortopedskih pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Da Uroš pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Urošu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1058 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1058 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131191-21

Uplatom na devizni račun: 160600000113390333 IBAN: RS35160600000113390333 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Luka Nikolić
foto: Budi human

Polaskom u prvi razred, roditelji primećuju da Luka ima teškoće sa pisanjem, prepisivanjem, čitanjem... Od ranije se teže snalazio u mraku i na jakom suncu, ali obzirom na uredan oftalmoloski i sistematski pregled pred polazak u školu, porodica je mislila da je nešto drugo u pitanju.

U decembru 2017. godine, Luka počinje da nosi naočare za koje su smatrali da ima pogrešnu dioptriju, jer mu nisu olakšavale rad i svakodnevnicu. Nakon godinu dana, Luki konačno uspostavljaju dijagnozu - distrofiju retine, za koju na žalost saopštavaju da nema terapije niti je operacija moguća u zemlji, a da će njegov vid sve više propadati i na kraju dovesti do slepila.

Omogućimo Luki odlazak u inostranstvo na neophodne operacije koje bi sprečile pogoršanje njegovog vida. Luki je već obavljen jedan operativni zahvat, ali ga je potrebno ponavljati na šest meseci. Sredstva su neophodna i za specijalističke preglede, oftalmološka pomagala, medikamente, kao i za troškove prevoza.

Da Luka sačuva vid! Budimo humani!

Pomozimo Luki!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 649 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human649 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-537868-67

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002898.6 IBAN: RS35160005400002898651 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.