VRŠČANI POTPISALI UGOVORE ZA ENERGETSKU SANACIJU KUĆA I STANOVA: Evo koliko je prihvaćeno prijava (FOTO)
Foto: Grad Vršac

TROJNI UGOVORI

VRŠČANI POTPISALI UGOVORE ZA ENERGETSKU SANACIJU KUĆA I STANOVA: Evo koliko je prihvaćeno prijava (FOTO)

Ukupno je bilo 55 prijava, od čega je 41 ispunjavala uslove konkursa, Vlasnici 28 porodičnih kuća i stanova na kraju su potpisali ugovore, što je skoro 70% od onih koji su ispunjavali uslove

Objavljeno:

Građani Vršca potpisali su trojne ugovore o sufinasiranju programa energetske efikasnosti. Ugovori su potpisani sa izabranim izvođačima radova na izolaciji i zameni stolarije i Gradom Vršcem.

Ukupno je bilo 55 prijava, od čega je 41 ispunjavala uslove konkursa, Vlasnici 28 porodičnih kuća i stanova na kraju su potpisali ugovore, što je skoro 70% od onih koji su ispunjavali uslove.

Potpisivanje ugovora
foto: Grad Vršac

- S obzirom na to da smo ušli već u kasnu jesen i da vremenski uslovi ne idu na ruku za izvođenje ovih radova, Grad Vršac je sa Ministarstvom rudarstva i energetike potpisao aneks ugovora i omogućio građanima da ukoliko ne budu mogli da zamene stolariju i urade izolaciju u predviđenom roku, mogu da aneksiraju svoje ugovore i da najkasnije do kraja maja meseca naredne godine završe radove. Bez obzira na produžetak roka, Grad Vršac će i naredne godine učestvovati na konkursu kod Ministarstva rudarstva i energetike i više izdvojiti sredstava za ovu namenu, ali i za zamenu kotlova i postavljanje solarnih panela. Istakao bi da je ova godina bila godina pilot projekata, te smo uvideli veliko interesovanje građana za sve vrste mera koje dovode do unapređenja energetske efikasnosti domaćinstava, ističe Slobodan Jovanov, član Gradskog veća za životnu sredinu i poljoprivredu.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Vršca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

(Espreso/ Vanja P.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.