DALIBOR (31) PRE 3 GODINE DONIRAO KOŽU NEPOZNATOM MUŠKARCU: Sada se odlučio na još JEDAN HUMAN PODVIG, kapa dole
Dalibor Bajić, Foto: Printscreen/RTS

svaka čast

DALIBOR (31) PRE 3 GODINE DONIRAO KOŽU NEPOZNATOM MUŠKARCU: Sada se odlučio na još JEDAN HUMAN PODVIG, kapa dole

Dalibor očekuje da će transplantacija bubrega koja će biti obavljena u Turskoj, biti uspešna i da će se vratiti za tri nedelje

Objavljeno:

Dalibor Bajić (31) iz Plandišta je 2012. godine uzeo donorsku karticu, pa je pre tri godine donirao kožu muškarcu iz sela kod Majdanpeka. Dalibor se sada odlučio na korak dalje i doniraće bubreg Rajku Medojeviću iz Mojkovca koji je od 2019. godine na dijalizi.

Dalibor očekuje da će transplantacija bubrega koja će biti obavljena u Turskoj, biti uspešna i da će se vratiti za tri nedelje.

Kako kaže, na ovaj potez odlučio se zato što se kroz život vodi humanošću, jer "ako ne pomogneš nekome, ne možeš da očekuješ i da će tebi neko pomoći".

Ističe da Rajka lično ne poznaje, da je trebalo da donira bubreg Milici Adamović iz Beograda, ali da im se krvne grupe nisu podudarale, pa je kontaktirao nevladinu organizaciju u Crnoj Gori i oni su našli Rajka u njihovoj bazi podataka.

Dalibor je naveo da je i 25-godišnjoj devojci iz Bora potreban donor i izrazio nadu da ima još ljudi koji su humani.

Da podsetimo, Bajić je pre tri godine je donirao kožu nepoznatom čoveku iz sela kod Majdanpeka. Na žalost, taj čovek je preminuo, ali je Dalibor ostao u kontaktu sa njegovim sinovima. Kako kaže dobio je novu braću.

(Espreso / Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.