ČUVENI DOKTOR LALOŠEVIĆ ŽRTVA ANTIVAKSERA: Zloupotrebili njegovo ime, PRIJAVITE OVO (FOTO)
Jovan Lalošević, Foto: Printscreen/Twitter

užas

ČUVENI DOKTOR LALOŠEVIĆ ŽRTVA ANTIVAKSERA: Zloupotrebili njegovo ime, PRIJAVITE OVO (FOTO)

Lalošević je na svom nalogu izrazio svoj šok i svoju zgroženost "Ivermektin" grupom

Objavljeno:

Nakon što je javnost ostala šokirana vešću o takozvanoj “Ivermektin” grupi, koja putem Vajbera širi opasne dezinformacije i promoviše lek koji se koristi u veterini kao najbolje sredstvo protiv kovida-19, na Tviteru se oglasio i dermatolog Jovan Lalošević koji je istakao da se, za sada nepoznata osoba, lažno i zlonamerno predstavlja u njegovo ime, odnosno ime njegovog dede, čuvenog dermatovenerologa.

Lalošević je na svom nalogu objasnio o čemu je reč i zamolio sve koji uoče ovu prevaru, da istu i prijave:

– Ne mogu da verujem da je neko toliko zlonameran da se u Ivermektin grupi predstavlja kao ja/moj deda i kao doktor u naše ime daje medicinske savete. Ukoliko je neko u navedenoj grupi molim da prijavi datu osobu – istakao je Jovan.

Ispod njegovog posta počeli su da se nižu komentari šokiranih građana:

Jovan Lalošević, Ivermektin
foto: Printscreen/Twitter

– Da, ja sam videla nekog sa imenom i prezimenom kao Vaše. Reportovala sam celu grupu odavno, ali se ništa nije desilo – napisala je jedna korisnica Tvitera, dok su se svi složili da se ovakvo lažno i po stanovništvo opasno oglašavanje, mora prijaviti nadležnima:

Jovan Lalošević, Ivermektin
foto: Printscreen/Twitter

– Prijaviti policiji!

Jovan Lalošević, Ivermektin
foto: Printscreen/Twitter

– U policiju i tužite!

Nakon mnogobrojnih komentara ljudi koji su ostali preneraženi ovim saznanjem, Jovan je objasnio i na koji način je došao do saznanja da se neko lažno predstavlja u njegovo ime:

Jovan Lalošević, Ivermektin
foto: Printscreen/Twitter

– To je jasno, ali ja uošte nisam u toj grupi, nego su me pitali da li ja lečim kovid Ivermektinom, pošto neko sa mojim imenom i prezimenom, koji tvrdi da je dermatolog, piše po toj grupi – istakao je on.

Podsetimo, Ivermektin, lek koji se najčešće koristi u veterinarskoj medicini za lečenje parazitskih bolesti kod goveda, ovaca i svinja, postao je “otkriće” za mnoge ljude u Srbiji. Koriste ga i preporučuju mahom antivakseri, koji ne žele da prime vakcinu protiv koronavirusa, a koji su uplašeni da će se razboleti od kovida-19. Ono što čudi jeste činjenica da bez ikakvih problema piju veterinarski lek, ubeđeni da će tako uspeti da preveniraju i izleče kovid-19.

Lekarska komora Srbije je po prijavi zdravstvene inspekcije, a po službenoj dužnosti pokrenula je postupak pred sudom časti, protiv lekara za koje postoji osnovana sumnja da su savetovali i lečili pacijente od kovid-19 infekcije lekom “ivermektin”. A kako se dalje saznaje, čak 15 lekara mogu izgubiti licencu.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.