DA LI ĆE SE "IVERMEKTIN DOKTORI" IZVUĆI? Danas stiže stručno mišljenje iz TRI INSTITUCIJE
Ivermektin, Foto: Profimedia/Printscreen Tviter

nove informacije

DA LI ĆE SE "IVERMEKTIN DOKTORI" IZVUĆI? Danas stiže stručno mišljenje iz TRI INSTITUCIJE

Ipak, postupak protiv njih će, po svemu sudeći, potrajati pošto je Davidović za “Blic” rekao da je “procedura kompleksna”

Objavljeno:

Dekanski kolegijum Medicinskog fakulteta zatražio je od Klinike za infektivne bolesti, Instiituta za mikrobiologiju i imunologiju i Instituta za farmakologiju ekspertsko mišljenje o Ivermektinu koji pojedini lekari, ali i profesori Medicinskog fakulteta promovišu kao lek protiv korone iako je u Srbiji odobren samo za lečenje životinja.

To je za “Blic” ispričao dekan Medicinskog fakulteta Lazar Davidović i najavio da će to ekspertsko mišljenje biti objavljeno na sajtu fakulteta danas popodne.

Kada je Dekanski kolegijum Medicinskog fakulteta u sredu objavio saopštenje u kome je, između ostalog, naveo da će zatražiti “ekspertsko mišljenje” o Ivermektinu od “određenih katedri” javnost se zapitala o kojim ekspertima se radi? Dan kasnije dekan Medicinskog fakulteta Lazar Davidović odgovorio je za “Blic” na to pitanje.

- Ekspertsko mišljenje o Ivermektinu daće Klinika za infektivne bolesti, Institut za mikrobiologiju i imunologiju i Institut za farmakologiju. Mišljenje će biti na internet sajtu fakulteta u petak popodne – naglasio je Davidović.

Kako su ranije naglasili na Medicinskom fakultetu, to ekspertsko mišljenje će biti dostupno “kako medijima tako i najširoj medicinskoj i nemedicinskoj javnosti".

Ivermektin
Ivermektinfoto: Printscreen/Društvene mreže

Inače, u vajber grupi "Ivermektin preporuke" koja ima više od 11.000 članova promoviše se upotreba ovog leka koji je u Srbiji odobren samo za lečenje životinja, ali i daju lekarski saveti za lečenje ovim lekom ljudima obolelim od kovida 19. Takođe, pojedini lekari zaposleni na Medicinskom fakultetu članovi su i organizacije "LNRE - Lekari i roditelji za nauku i etiku", koja na svom sajtu takođe preporučuje ovaj lek obolelima od kovida.

Zbog toga je Medicinski fakultet naveo da je "u toku postupak utvrđivanja da li su pojedini nastavnici fakulteta svojim delovanjem i javnim istupanjem prekršili Kodeks profesionalne etike na Univerzitetu u Beogradu, nakon čega će se preduzeti odgovarajuće radnje".

Arsić Arsenijević se uplašila za posao pa pobegla iz vajber grupe "Ivermektin"

Jedna od njih je Valentina Arsić Arsenijević koja je do juče bila superadministrator na viber grupi "Ivermektin", ali je pobegla iz te "zajednice" pošto je saznala da su eksperti dve katedre Medinskog fakulteta dostavili zvanično obaveštenje dekanu fakulteta Lazaru Daviidoviću da Ivermektin ne treba primenjivati za prevenciju i lečenje kovida.

- Uvažene kolege, dragi članovi grupe, upravo je stiglo obaveštenje da su eksperti dve katedre Medicinskog fakulteta (Katedra za Mikrobiologiju i Katedra za Imunologiju) dostavile zavnično obaveštenje Dekanu Medicinskog fakulteta "Shodno iznetim činjenicama i podacima, stav Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu je da ivermektin ne treba primenjivati u svrhe prevencije i lečenja infekcije virusom SARS-CoV-2 i bolesti COVID-19." U tom smislu nisam u mogućnosti da nastavim svoje članstvo na ovoj grupi, pomoć kolegama i pacijentima. Želim vam svako dobro. Valentina Arsic Arsenijević - napisala je na vajber grupi Arsenijević i to svega nedelju dana piošto se u odgovoru za "Blic" hvalila svojom ulogom superdministratora.

Ko su još "Ivermektin lekari"?

Pored sada već bivše "Ivermektin lekarke" Valentine Arsić Arsenijević, vrlo često se u mračnim antivakserskim krugovima pominje i prof. dr Drago Đorđević vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu koji ne samo da je član pomenute grupe, već i organizacije "Lekari i roditelji za nauku i etiku" i to kao vodeći u njihovom bizarnom "timu za nauku".

Ipak, postupak protiv njih će, po svemu sudeći, potrajati pošto je Davidović za “Blic” rekao da je “procedura kompleksna”.

Podsetimo, dr Bojko Bjelaković iz Niša, smenjen je pre nekoliko dana sa funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju na Klinici za pedijatriju KC Niš, upravo zbog svog istupanja povodom korišćenja leka "Ivermektin" za obolele od kovida, kao i učešća u opasnoj vajber grupi.

Na sajtu organizacije "Lekari za nauku i etiku" njegovo ime se pojavljuje uz ime prof dr Valentine Arsić Arsenijević u "timu za nauku", a administrator tog tima je niko drugi do dr Nada Gladović - jedna od najglasnijih govornika na antivakcinalnim protestima koji se održavaju u Beogradu gde famozno nastupa sumnjiva grupa ljudi remeteći javni red i mir. Upravo Gladović bila je pred kućom doktora Predraga Kona i preko megafona pozivala na linč lekara članova Kriznog štaba nazivajući ga "Mengele".

Još jedan od članova koji se nalazi u ivermektin vajber grupi i kao član organizacije "Lekari za nauku i etiku" je prof. dr Jovan Antović, hematolog koji radi u Švedskoj na njihovom institutu Karolinska.

Mila Alečković
Mila Alečkovićfoto: Dragana Udovičić

Za kraj, u timu za nauku ove opskurne organizacije nalazi se i prekaljena histerična antivakserka prof. dr Mila Alečković, klinički psiholog i profesorka koja je odavno poznata po svom problematičnom delovanju i promovisanju poznatih antivakserskih parola ali i sumanutih teorija zavere.

Lončar: Država će reagovati narednih dana

Povodom aktivnosti pomenutih lekara reagovao je i ministar prosvete Zlatibor Lončar najavljujući oštru reakciju države.

Zlatibor Lončar
Zlatibor Lončarfoto: Printscreen/Tanjug

- U narednim danima država će reagovati na savete koje dele zdravstveni radnici na vajber grupi koja propagira upotrebu leka Ivermektin - rekao je ministar.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.