KOVID PROPUSNICE ZA SPORTSKE DOGAĐAJE? Doktorka Kisić objasnila kakva su pravila na stadionima i u halama
Ilustracija, Foto: Espreso.co.rs

nove mere za publiku

KOVID PROPUSNICE ZA SPORTSKE DOGAĐAJE? Doktorka Kisić objasnila kakva su pravila na stadionima i u halama

Pitanje je kako će se kontrolisati publika na sportskim događajima

Objavljeno: 22:49h

Krizni štab je ovog četvrtka doneo odluku da kovid propusnice sada važe od 20 sati, a ne od 22 kako je pravilo glasilo prethodnih dana.

Kako stanje sa pandemijom korona virusa nije dobro i kako i dalje ima dosta zaraženih u Srbiji, Krizni štab je odličio da pribegne strožijim merama.

Ali... Pitanje je kako će se kontrolisati publika na sportskim događajima. Utakmice često počinju u 20 sati i završavaju se posle 22 sata, tako da je jedno od pitanja upućeno ministarki Dariji Kisić Tepavčević glasilo kako će se na sportskim događajima kontrolisati kovid propusnice.

- Za sve one sportske događaje koji budu nakon 22 časova sigurno je da ćemo korigovati postojeće mere. Moram da napomenem, prilikom organizacije dosadašnjih događaja u većini, bez obzira na Krizni štab, mnogi su zbog bezbednosnih razloga uveli da mogu da uđu samo oni kompletno vakcinisani, oni koji imaju negativan PCR test, negativan antigenski test ili su reležali bolest sa dokazom da imaju odgovarajući broj antitela. Mi smo organizovali brojne skupove, sajmove, Egzit, bez odluke Kriznog štaba na državnom nivou bez problema - objasnila je ministarka Darija Kisić Tepavčević.

(Espreso/sport.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.