DR. KISIĆ O VAKCINAMA I "ZATVARANJU": "Moramo da budemo svesni da sve zavisi od nas"
Darija Kisić, Foto: Printscreen

KORONA

DR. KISIĆ O VAKCINAMA I "ZATVARANJU": "Moramo da budemo svesni da sve zavisi od nas"

Nismo u mogućnosti da imamo policajce za svakog od nas

Objavljeno: 18:06h

U vezi sa uvođenjem obavezne vakcinacije, dr Darija Kisić Tepavčević posle sednice Kriznog štaba rekla je da je suština da se donesene mere sprovode, ne precizirajući da li to znači da će vakcine protiv korona virusa postati obavezne.

Ona je kazala da su neke vakcine propisane za populaciju dece, te da postoje i određene kategorije odraslih kojima je vakcina obavezna.

- Suština je da se mera sprovodi. Nije dovoljno da se propiše. Nismo u mogućnosti da imamo policajce za svakog od nas. Zaista moramo da budemo svesni da sve zavisi od nas, od svakog pojedinca - rekla je Kisić Tepavčević.

Takođe je potvrdila da među potpuno vakcinisanima ima obolelih, ali da je po pravilu "jako mali procenat osoba čije je kliničko stanje zahtevalo intenzivnu negu".

U vezi sa eventualnim zatvaranjem na deset dana, o čemu je prethodno govorio dr Predrag Kon, odgovorila je na sličan način.

- Za očuvanje sopstvenog zdravlja valjda smo najviše zainteresovani mi sami. Nemojte da razmišljamo o Kriznom štabu niti bilo kojoj instituciji. Ova država je obezbedila 24-časovnu negu svim građanima kojima je to potrebno. Za vaše zdravlje, za sve preventivne mere, svako od nas je odgovoran.

Bonus video:

05:01

BRZE VESTI 04.11.2021. 15:55

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.