"ČINI MI SE DA BI MI BILO LAKŠE DA ME PRETUKU NEGO ŠTO SU UMEŠALI ANTISEMITIZAM"! Dr Kon prokomentarisao uvrede
Predrag Kon, Foto: Printskrin / Pink

JEZIVO

"ČINI MI SE DA BI MI BILO LAKŠE DA ME PRETUKU NEGO ŠTO SU UMEŠALI ANTISEMITIZAM"! Dr Kon prokomentarisao uvrede

Znao je da će biti pritisaka jer već više od deset godina prima pretnje od antivakcinalista koje su uvek mešane sa antisemitizmom ali da do sada nije želeo da reaguje

Objavljeno: 10:27h

Na zgradi u kojoj živi epidemiolog Predrag Kon jutros je osvanuo natpis "Kon = Mengele", što je poslednja u nizu antisemitskih poruka koje epidemiolog dobija od protivnika vakcinacije i protivepidemijskih mera.

Poruka na zgradi je ne samo uznemirila njegovu porodicu već i komšije ali kaže da je to jasna poruka njegovih neprijatelja i onih koji ih podržavaju i podstrekuju, na ovaj ili onaj način, kroz razne emisije i kaže da su te poruke veoma opasne i jasan poziv na linč.

"Nekome je to šala. Posebno onima koji gledaju sa strane i navijaju. Meni to nije šala, i nije nikome ko je pripadnik jevrejskog naroda. Ta mešavina antisemitizma koja se dešava je nešto što nikada nisam očekivao da ću videti u Srbiji", rekao je Kon.

Kaže da je svestan da to postoji u našem društvu. Znao je da će biti pritisaka jer već više od deset godina prima pretnje od antivakcinalista koje su uvek mešane sa antisemitizmom ali da do sada nije želeo da reaguje.

"Uvek sam mislio da je važnije učiti ljude šta je značajno, i koliko su temelj čuvanja zdravlja naroda vakcine. Čini mi se da bi mi lakše bilo i da me pretuku nego što su umešali antisemitizam", rekao je Predrag Kon

Doktor Kon kaže da mu niko nije nudio zaštitu ali da je jasno da se prati ono što se dešava poslednjih nedelja i veruje da će neka konkretna odluka biti vrlo brzo doneta.

(Espreso / Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.