EPIDEMIOLOŠKI PRESEK ZA GORNJI MILANOVAC: 81 zaraženih, jedan pacijent PREMINUO
Koronavirus, Foto: Profimedia

koronavirus

EPIDEMIOLOŠKI PRESEK ZA GORNJI MILANOVAC: 81 zaraženih, jedan pacijent PREMINUO

Uvećava se, nažalost, broj pacijenata u toj „crvenoj“ zoni.

Objavljeno:

U kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata, preminuo je još jedan pacijent, nevakcinisan protiv kovida-19, star 84 godine.

Uvećava se, nažalost, broj pacijenata u toj „crvenoj“ zoni.

- Prema preseku od jutros u sedam sati, od kovida-19 leči se njih 48. Kod njih 47, virus korona je potvrđen, jedan ima negativan test. Dva su prevežena u druge medicinske ustanove: jedan godišta 1970. u Kovid bolnicu u Kruševac, drugi (1964.) u Klinički centar u Kragujevcu. Tokom protekla 24 časa, primili smo pet osoba, sa simptomima koji ukazuju na korona virus, nije bilo otpusta na kućno lečenje - potvrdio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice

Prema poslednjim, zvanično saopštenim podacima iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, broj osoba pozitivno potvrđenih na korona virus uvećan je za još 81, od kojih još trinaestoro dece. Deca u Gornjem Milanovcu, protiv kovida-19, stalno se pregledaju u izdvojenoj Pedijatrijskoj kovid ambulanti te ustanove, mimo svih odraslih.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 166 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno su, do ovog izveštavanja, po dosadašnjim podacima, zaražena 5.642 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 1778, od kojih 239 dece.

Protiv te pandemije, imunizacija u ovom kraju, do danas je zvanično ovakva: bilo kojim od četiri raspoloživa cepiva, prvi put se vakcinisalo 17.341 osoba, drugi put 16.450 a dodatnom buster dozom 5.007. Uglavnom, malo više or trećine ukupnog žitelja ovog kraja.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.