SRBIN IMA OGROMAN DOSIJE, IZAZVAO JE LOKDAUN U AUSTRALIJI! Napravio pakao od života kad se posvađao sa ženom!
Zoran Radovanović, Foto: Printsrenn/Facebook

au

SRBIN IMA OGROMAN DOSIJE, IZAZVAO JE LOKDAUN U AUSTRALIJI! Napravio pakao od života kad se posvađao sa ženom!

On je krajem jula kolima sa sinom otišao do Bajron Beja, prekršio stroge mere karantina i raširio trag zaraze, nakon čega je grad izolovan

Objavljeno:

Zoran R. (52), Srbin iz Sidneja, koji je navodno izazvao lokdaun u severnom Novom Južnom Velsu kada je zaražen koronom kolima otišao do Bajron Beja, jedna je od glavnih tema tamošnjih medija. Pišu da je pobegao iz zemlje u Srbiju nakon "svađe sa suprugom oko slomljenog kišobrana".

Zoran R. je proveo dve nedelje u bolnici zbog korona virusa, nakon što je kolima prešao osmočasovnu vožnju od svoje kuće u Rouz Beju na istoku Sidneja do Bajron Beja, grada na obali Novog Južnog Velsa - potencijalno šireći trag zaraze kroz turističko žarište.

Otac dvoje dece se 11. oktobra izjasnio krivim po četiri optužbe za nepoštovanje elektronske registracije - ili nekorišćenje QR kodova prilikom ulaska u posao - ali nije priznao tri dodatne optužbe za nepoštovanje uputstava kovid-a.

Zoran tvrdi da nije prekršio naređenje "ostani kod kuće" jer je legalno proveravao imovinu u Bajronu, međutim policija tvrdi da nije imao "razuman izgovor" da napusti istočno predgrađe.

Pobegao u Srbiju?

Biznismen se u četvrtak nije pojavio na sudu zbog nepovezanih optužbi za nasilje u porodici jer je pobegao iz zemlje, rekao je sudija za prekršaje Majkl Barko za centar Dauning u Sidneju.

- On je sada u inostranstvu i ima novu adresu u Srbiji - rekao je Barko sudu.

Zoran R. je 2. decembra prošle godine optužen da je namerno ili nepromišljeno uništio/oštetio crni kišobran koji je pripadao njegovoj supruzi Tijani M. u njihovoj kući u Rouz Beju.

Barko je rekao da je sud u utorak primio prepisku od Zoranovog advokata u kojoj se kaže da će ostati pri izjašnjavanju da nije kriv.

Daily mail Australia piše da nije jasno kako je Srbin uspeo da napusti Australiju zbog pandemijskih zatvaranja granica koje sprečavaju građane da lete u inostranstvo bez izuzetaka.

Medij prenosi da su se Zoran R. i Tijana M. rastavili, a komšije su navodno prošle nedelje videle kontejnere za selidbu ispred kuće. Biznismen i njegov sin Kristijan otada nisu viđeni, ali je Tijana M. ostala u kući sa njihovim psom i crnim mercedesom.

Komšije su navodno rekle da su zadovoljne što su im videli leđa, tvrdeći da su često videli policijska vozila ispred kuće otkako se on uselio - dugo pre incidenta u Bajron Beju.

Kristijan (19) se takođe pojavio na sudu ranije ovog meseca, jer se pridružio ocu tokom ilegalnog putovanja od 750 kilometara na sever, prenosi 9News.

Za razliku od svog oca, Kristijan je priznao krivicu za sve četiri tačke optužnice.

Kristijan je takođe lečen od korone u istoj bolnici kao njegov otac, dok je njegova majka, koja sa njima nije putovala u Bajron Bej, bila u bolnici u Sidneju zbog virusa.

Još jedan Zoranov sin tinejdžer bio je u bolnici u Lizmoru zbog korone.

O slučaju Srbina ponovo će se raspravljati na sudu u Lizmoru 15. novembra.

Droga, krađa, nasilje u porodici

Njegova istorija o osudi za drogu i krađu otkrivena je Adminstrativnom žalbenom sudu 2000. (AAT) godine kada je uspešno dobio ponudu da ostane u Australiji sa svojom suprugom, uprkos tome što nije imao ispravnu vizu.

Zamalo je izbačen iz zemlje pre 22 godine kada je otkriveno da ilegalno živi u Australiji sa nizom osuda i uslovnom kaznom zatvora, otkrila je presuda AAT-a.

Emigrirao je u Australiju iz bivše Jugoslavije u aprilu 1991. godine i već je prekoračio svoju vizu kada je osuđen za provalu i krađu automobila u Melburnu u februaru 1992. godine.

Sud ga je tada osudio na sve ukupno 12 meseci, odnosno, po šest za svako delo, međutim, izvršenje kazne je odgođeno na godinu dana. Činilo se da je sledećeg meseca pobegao iz zemlje sa svojom budućom suprugom Tijanom M. kada su im skenirani pasoši prilikom ukrcavanja na međunarodni let sa aerodroma u Melburnu.

Međutim, Zoran R je insistirao na tome da nikada nije napustio zemlju i da se preselio u Lajtning Ridž gde je godinama živeo ilegalno pod lažnim imenom Zoran Cuk.

Njegova buduća žena vratuila se u Australiju i udala za ZOrana, ali je njegov zahtev za australijskim državljanstvom odbijen kada je otkriveno da je ilegalno boravio u zemlji.

Zatim se suočio sa dodatnim optužbama za drogu 1998. godine kada su policajci izvršili raciju na dve adrese u Melburnu i pronašli ga sa saučesnicima i 40 biljaka kanabisa koje se uzgajaju.

Saslušanje od strane AAT-a održano je pre datuma suda i odlučeno je da mu se dozvoli da ostane u zemlji.

Tribunal je rekao da je život srpskog radnika sa skraćenim radnim vremenom 2000. godine bio "besciljan", ali se nadao da će "pokazati svoj kapacitet da da doprinos Australiji" ako mu bude dozvoljeno da ostane.

21 godinu kasnije, Zoran R. je 2020. prodao svoj dom u Forestvilu za 2,25 miliona dolara, koji je bio registrovan na ime njegove žene - i preselio se u novi porodični dom u Rouz Beju.

Australijski Daily mail ga je, kada se pojavila vest o kršenju strogog karantina, nazvao "prljavo bogatim nultim pacijentom" u Bajron Beju, koji je nakon njegove posete izolovan zbog rasta broja zaraženih korona virusom.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.