NIKOLA JE POSLE TEŠKE BORBE SA KORONOM PUŠTEN IZ BOLNICE, NIJE VEROVAO U VAKCINU: "Jetra je počela da otkazuje"
Mladić, Foto: RTV Pink printscreen

užas

NIKOLA JE POSLE TEŠKE BORBE SA KORONOM PUŠTEN IZ BOLNICE, NIJE VEROVAO U VAKCINU: "Jetra je počela da otkazuje"

Tokom uključenja se videlo da teško diše i otežano govori, čak se i zakašljao

Objavljeno:

Slika Nikole Nikolića iz Niša obišla je Srbiju - posle 42 dana pušten iz bolnice. Nije hteo da se vakciniše protiv korone, sada otkrio kakav je pakao prošao zbog toga.

Slika mladića iz Niša koji je nakon 42 dana izašao iz bolnice, posle teške bitke sa korona virusom, "zapalila" je Internet. Nikola Nikolić (26) može da zahvali doktorima što je izvukao živu glavu - dobio je teži oblik korone jer nije bio vakcinisan.

Priznao je u Jutarnjem programu Pinka da nije "verovao" u vakcinu. Tokom uključenja se videlo da teško diše i otežano govori, čak se i zakašljao.

"Nisam... Nisam bio vakcinisan. Prve simptome dobio sam 10. septembra, ali je prvi test bio negativan. Onda sam otišao u kovid centar, dobio još jedan negativan test. Snimili su mi pluća i dali terapiju. Ali saturacija je padala, nisam mogao da dišem uopšte", rekao je Nikola koji je potom prebačen na Infektivnu kliniku.

"Tamo sam bio dva dana, pa su me prebacili na Kliniku za anesteziologiju novog Kliničkog centra. Bio sam na kiseoniku nekoliko dana, nakon toga je bilo najgore, dve nedelje u stanju pred respirator. Posle toga je bilo malo bolje, i još dve nedelje sam proveo na visokom protoku kiseonika", rekao je Nikolić.

"Pluća su mi radila na 16 odsto, a jetra je počela da otkazuje. Sada ide na bolje, dobro sam trenutno", rekao je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.