POZNATA SRPSKA GINEKOLOŠKINJA OTKRILA KLJUČNU STVAR: Koliki bi trebalo da bude razmak između 2 trudnoće
Foto: Printscreen Youtube

ZNA SE

POZNATA SRPSKA GINEKOLOŠKINJA OTKRILA KLJUČNU STVAR: Koliki bi trebalo da bude razmak između 2 trudnoće

- Pre nekih dvadeset pet godina preporuka je bila da se posle carskog reza čeka dve godine zbog ožiljka na materici

Objavljeno:

Trusnoća je svakako nešto o mčemu treba da se brine na temeljan način. Parovi čak i nakoj prve trudnoće imaju dosta pitanja o drugom stanju. Na najčešće pitanje o tome koliko bi trebalo da bude razmak između dve trudnoće, odgovara profesor, doktor Mima Fazlagić.

- Nema propisanog razmaka između dve trudnoće. Kada se žena porodi šest nedelja traju babine i oporavak od porođaja. Ako žena intenzivno doji ciklus se ne uspostavlja odmah, a ni plodnost. Tako da je priroda sama uspostavila pauzu. Što je dojenje intenzivnije plodnost se sporije vraća. Ukoliko žena ne doji već posle dva do tri meseca uspostavlja se regularan ciklus i žena je sposobna za trudnoću, objašnjava doktorka.

Ona dodaje:

- Pre nekih dvadeset pet godina preporuka je bila da se posle carskog reza čeka dve godine zbog ožiljka na materici. Radovi koji su nastali devedesetih godina dokazali su da je ožiljak na materici najsnažniji u prvoj godini, tako da je čak i posle carskog reza odluka na pacijentkinji kad želi trudnoću.

Bonus video

00:07

MOŽEŠ GDE HOĆEŠ, SELO VRIŠTI IZ TEBE: Džehva se oglasila iz AMERIKE, pratioci je isprozivali! Evo kako im je TEODORA odgovorila!

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.