SADA IH JE TROJE! Još jedno dete u Klinici u Tiršovoj u teškom stanju zbog korone
Beba, Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

TUGA

SADA IH JE TROJE! Još jedno dete u Klinici u Tiršovoj u teškom stanju zbog korone

Doktorka navodi da je treće dete dijabetičar i da se nalazi na istom odeljenju gde se smeštaju kovid pacijenti radi lečenja

Objavljeno:

Na dečijoj Univerzitetskoj klinici "Tiršova" trenutno se nalazi troje dece sa teškom kliničkom slikom zbog korona virusa a trenutno stanje dve bebe koje se nalaze na mehaničkoj ventilaciji je i dalje kritično.

- Ove dve bebe o kojima smo već govorili nalaze na mehaničkoj ventilaciji za sada su stabilno. Vitalno ugrožavajuće stanje je kod ove bebe zato što zahtevaju intenzivnu negu i terapiju. Iako je sada teško proceniti, nadamo se da smo onaj prvi deo kada je njihov život visio o koncu uspeli da stabilizujemo ali sve dok ne budemo ih odvojili od mehaničke ventilacije i krenuli uzlaznim tokom, pričaćemo da su u teškom stanju jer i jesu - rekla je za TV Prvu Dr Snežana Rsovac.

Doktorka navodi da je treće dete dijabetičar i da se nalazi na istom odeljenju gde se smeštaju kovid pacijenti radi lečenja.

Da bi se predupredilo ovo doktorka savetuje da svako snosi pojedinačnu odgovornost a to podrazumeva držanje distance u zatvorenom prostoru i kada je mala distanca nošenje maski i na otvorenom, često pranje ruku i vakcinacija.

Dr Snežana Rsovac napomenula je nedavnu studiju koja je dokazala da su vakcinisani zaraženi od korone bolovali manje dana i da su imali lakšu kliničku sliku.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.