VELIKO INTERESOVANJE ZA KOVID PROPUSNICE: U Srbiji za dan izdato 7.000 kovid sertifikata
U Srbiji za dan izdato 7.000 kovid sertifikata, Foto: Profimedia

digitalni sertifikati postali realnost

VELIKO INTERESOVANJE ZA KOVID PROPUSNICE: U Srbiji za dan izdato 7.000 kovid sertifikata

Za sada je moguće sertifikate preuzeti u nekoj od 203 pošte u Srbiji, uz lični dokument, ličnu kartu ili pasoš

Objavljeno:

Samo u toku jučerašnjeg dana na šalterima Pošte Srbije izdato je više od 7.000 kovid propusnica, izjavio je v.d. direktora pošte Zoran Đorđević.

On je dodao da je od 2. juna, od kako postoji mogućnost da se kovid sertifikat dobije i u poštama, izdato više od 350.000 tih dokumenata.

– U početku je bilo manje interesovanje, ali u prethodnim danima, od kako su mere vlade na snazi, interesovanje je veće. Samo juče, u jednom danu izdali smo preko 7.000 kovid propusnica – rekao je Đorđević.

Dodao je da to nameće obavezu da se proširi broj pošta u Srbiji u kojima građani mogu da preuzmu sertifikate, koji su im potrebni, što će uskoro, kaže, i biti omogućeno u svim poslovnicama tog preduzeća u zemlji.

Za sada je moguće sertifikate preuzeti u nekoj od 203 pošte u Srbiji, uz lični dokument, ličnu kartu ili pasoš.

Digitalni sertifikat je postao naša realnost i Pošta Srbije, kao institucija koja je najviše raspoređena po Srbiji, na usluzi je građanima koji jednostavno, za nekoliko sekundi mogu da dobiju taj dokument. Dogovor je da se poveća broj, odnosno da u svim poštama u Srbiji bude moguće izdavanje sertifikata, kako bismo izašli u susret svim građanima – rekao je Đorđević.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media