Poverenica: Građani koji stavljaju žute trake na rukave vređaju žrtve holokausta
Brankica Janković, Foto: Emilija Jovanović

žestoko na antivaksere

Poverenica: Građani koji stavljaju žute trake na rukave vređaju žrtve holokausta

Naglasila je da se time pokazuje ne samo odsustvo svakog poštovanja prema žrtvama fašizma, već i svesti o tome šta takva poruka znači

Objavljeno:

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da gradjani koji se protive vakcinaciji protiv korona virusa pa zato stavljaju žute trake na svoje rukave tako vređaju i omalovažavaju žrtve holokausta.

"Кrajnje je neprimereno dovodjenje u vezu jedne od najvećih tragedija prošlosti i miliona ubijenih Jevreja, ali i pripadnika drugih nacionalnosti tokom Drugog svetskog rata, sa protivljenjem vakcinaciji", navela je ona u pisanoj izjavi.

Naglasila je da se time pokazuje ne samo odsustvo svakog poštovanja prema žrtvama fašizma, već i svesti o tome šta takva poruka znači.

"Takodje, zabrinjavajući su protesti ispred stanova lekara zbog iznetih stavova kao stručnjaka ili članova kriznog štaba jer se na taj način ugrožava njihova bezbednost. Posebno su za osudu pretnje smrću virusologu Milanku Šekleru i nedopustivo vrdjanje epidemiologa Predraga Кona", dodala je ona.

01:53

NAJNOVIJA SAZNANJA IZ JUTE: Od 1. januara 2022. godine PUTOVANJA u EU moguća samo za VAKCINISANE

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.