KON ODLUČAN! Od 1 STVARI zavisi da li će kovid propusnice važiti 24 sata
Predrag Kon, Foto: Printscreen Youtube Tv Prva

OGLASIO SE

KON ODLUČAN! Od 1 STVARI zavisi da li će kovid propusnice važiti 24 sata

Naredne dve nedelje će brojevi biti ovako visoki, a imamo nepovoljan period pred nama.

Objavljeno:

Ukoliko uvođenje kovid propusnica koje sada važe za ulazak unutar ugostitetljskih objekta posle 22 sata ne da pozitivan efekat, medicinski deo kriznog štaba će tražiti uvođenje kovid sertifikata na 24 sata, kazao je juče epidemiolog dr Predrag Kon, član kriznog štaba.

On je izjavio je da je uvođenje kovid propusnica koje bi važile 24 sata "apsolutni minimum" za usporavanje trenutne stope zaražavanja u Srbiji.

- Primena propusnica samo posle 22 časa, kako je sada definisano, nije dovoljna da se postigne ozbiljnije poboljšanje trenutne epidemiološke situacije. Naredne dve nedelje će brojevi biti ovako visoki, a imamo nepovoljan period pred nama. Jedini izlaz iz ove situacije je ubrzana vakcinacija, a apsolutni minimum da se zaražavanje uspori je uvođenje kovid propusnica na 24 sata, ali i to je samo predah - kazao je dr Kon na TV Pink.

Takođe i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek smatra da su kovid propusnice legitiman potez države jer se uvode da se zaštite životi.

- Sačekaćemo sedam do 10 dana i ako bude pozitivnog efekta kovid propusnica, bićemo zadovoljni, ako ne bude, ministarstvo će na zasedanju kriznog štaba tražiti rigoroznije i mnogo efektivnije mere - istakao je Đerlek, dodajući da se približavamo crnom rekordu.

Kontrola kovid digitalnih sertifikata u ugostiteljskim objektima nakon 22 časa počela je u subotu, a od sinoć se novčano kažnjavanju - kako pravna lica sa 300.000, tako i nesavesni gosti sa 5.000 dinara.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU: Sloba Radanovic
06:56

ESPRESO INTERVJU: Sloba Radanovic

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media