SREMSKA MITROVICA: Miholjski susreti sela po prvi put u fruškogorskom selu Bešenovo
Svetlana Milovanović, Foto: sremskamitrovicazivi

manifestacija

SREMSKA MITROVICA: Miholjski susreti sela po prvi put u fruškogorskom selu Bešenovo

Miholjski susreti sela su kao manifestacija osmišljeni sa ciljem da se pojedinci, udruženja i poljoprivredni proizvođači međusobno druže, upoznaju i razmenjuju iskustva

Objavljeno:

Bešenovo, tipično fruškogorsko selo, u blizini tirkizno-plavetnog jezera poznatijeg kao “Beli kamen”, ugostilo je prvi put prve Miholjske susrete sela na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Miholjski susreti sela je manifestacija koja se održava širom Srbije na nivou lokalnih samouprava, a iz bespovratnih sredstava koja je opredelilo Ministarstvo za brigu o selu.

Sremska Mitrovica
foto: sremskamitrovicazivi

“Danas ovde u Bešenovu imamo deset od dvadeset četiri mitrovačkih sela koja su na svojim štandovima predstavila ono što rade u okviru svojih mesta. Kroz ovakav vid druženja, mi pokazujemo sve ono što možemo, šta smo naučili, sklapamo prijateljstva i to je ono što povezuje sela”, kaže Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

Sremska Mitrovica
foto: sremskamitrovicazivi

Miholjski susreti sela su kao manifestacija osmišljeni sa ciljem da se pojedinci, udruženja i poljoprivredni proizvođači međusobno druže, upoznaju i razmenjuju iskustva. Tu je i mali takmičarski deo, pa su se održala nadmetanja poput navlačenja konopca, dame su se takmičile u pikadu, a na polju je zaorana i prva brazda ove jeseni.

“Grad Sremska Mitrovica je baš u selu Bešenovo uz pomoć Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade uradilo novi kolovoz i zdravstvenu ambulantu. Cilj naše Gradske uprave je da sva sela na teritoriji mitrovačkog grada imaju dobru putnu, komunalnu i socijalnu infrastrukturu i da uslovi života u selu i gradu budu izjednačeni. Ova manifestacije može da dobije širi značaj od trenutnog i da pokrene sela putem novog vida razvoja. Nadam se da će ova manifestacija postati tradicionalna i da ćemo imati što više ovih susreta”, rekla je gradonačelnica Sremske Mitrovice.

(Espreso / Gradska M televizija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.