U PIROTSKE VRTIĆE SVE MANJE DECE DOLAZI: Zaraženi ZAPOSLENI i MALIŠANI
Vrtić, Foto: Profimedia

KORONA VIRUS

U PIROTSKE VRTIĆE SVE MANJE DECE DOLAZI: Zaraženi ZAPOSLENI i MALIŠANI

Poslednjih nedelja, prema njenim rečima, celodnevni boravak pohadja 40 posto dece, a nešto više ih je u poludnevnom boravku

Objavljeno:

U vrtićima predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj" u Pirotu je u poslednjih mesec dana došlo manje dece zbog aktuelne epidemiološke situacije, rekla je danas direktorka te ustanove Olivera Vukovojac.

"Zbog bolesti ima i odsutnih među zaposlenima. Trenutno je odsutno 11 zaposlenih kod kojih je potvrđen virus i još pet kod kojih se sumnja na kovid. Virus je trenutno potvrđen kod četvoro dece i u izolaciji su četiri vaspitne grupe u našim vrtićima", kazala je Olivera Vukovojac.

Od upisana 1.402 deteta, u septembru je vrtiće pohađalo izmedju 65 i 70 procenata. Poslednjih nedelja, prema njenim rečima, celodnevni boravak pohadja 40 posto dece, a nešto više ih je u poludnevnom boravku.

"Deca odsustvuju i zbog drugih respiratornih infekcija, ali ; se procenat dece koja dolaze u vrtić povećava poslednjih dana", izjavila je Vukovojac i dodala da je posle odsutnosti deteta zbog bilo koje infekcije potrebna potvrda lekara da bi nastavilo sa pohadjanjem vrtića.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.