SREMSKA MITROVICA: Otkrivaju nove dimenzije vizuelne umetnosti i njenu primenu za 21. vek
Otkrivaju nove dimenzije vizuelne umetnosti, Foto: Sremska Mitrovica živi

SLIKA VREDI KAO HILJADU REČI

SREMSKA MITROVICA: Otkrivaju nove dimenzije vizuelne umetnosti i njenu primenu za 21. vek

Redovno prate sva dešavanja u svom gradu, pogotovo ona koja se tiču vizuelnog stvaralaštva

Objavljeno:

Stara izreka kaže da slika vredi kao hiljadu reči. Likovna umetnost svoj izraz daje oblicima i bojama, a onaj ko je posmatra daje joj reč, melodiju, osećaj. U Sremskoj Mitrovici u okviru Edukativnog centra “Kardaš Art” mladi talenti uče kako likovna umetnost može da se kreće u pravcu novih tehnologija, kako su osnovni oblici i motivi primenjivi u svakodnevnom modernom životu.

“Kardaš Art je škola u kojoj deca prvenstveno treba dobro da se osećaju, da uživaju, da rade ono što vole. Osnovna ideja je steći znanje koje će se primeniti u samoj praksi. Mi smo crtanje, slikanje, vajanje sklopili sa savremnim mogućnostima i novim tehnologijama, što u unosi jedan neverovatan svet u vizuelno stvaralaštvo”, kaže osnivač Edukativnog centra, Milan Kardaš za Sremska Mitrovica živi.

Sremska Mitrovica
foto: Sremska Mitrovica živi

Redovno prate sva dešavanja u svom gradu, pogotovo ona koja se tiču vizuelnog stvaralaštva, a nastoje da redovno organizuju i svoju godišnju izložbu. Ove godine su za mališane iz Sremske Mitrovice pripremili bojanku sa motivima grada. Ideja je potekla od konkursa koji su objavili na društvenim mrežama, skupljali su predloge i crteže. Na kraju su polaznici Kardaš Arta sve to oblikovali, a kako kaže Milan Kardaš: “To je još jedna dobra stvar koju smo osmislili za svoj grad i dokazali da Sremska Mitrovica zaista živi”.

Sremska Mitrovica
foto: Sremska Mitrovica živi

Na pitanje koliko je za dobrog umetnika važan talenat, a koliko rad, Milan kaže: “Svakako da je želja, volja i istrajnost, posvećenost glavna ideja i glavna stvar, talenat je neretko precenjen. Kažem svima, prvenstveno roditeljima, ukoliko prepoznate talenat kod mlađe dece, gledajte da ih uputite na pravi način i blagovremeno usmerite.U starijem uzrastu je više ozbiljnosti, a u mlađem uzrastu više igre. Igra je bazična, ostalo je nadogradnja”.

1 / 4 Foto: Sremska Mitrovica živi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media