TIODOROVIĆ ZAČUĐEN ODLUKOM OKO ONLAJN NASTAVE: Medicinski deo KRIZNOG ŠTABA predlagao je drugačije
Branislav Tiodorović, Foto: Kurir

škola

TIODOROVIĆ ZAČUĐEN ODLUKOM OKO ONLAJN NASTAVE: Medicinski deo KRIZNOG ŠTABA predlagao je drugačije

On se zapitao "gde je odgovornost", ako roditelj pošalje bolesno dete u školu, ili u situaciji da je on bolestan, a da pošalje dete u školu ili vrtić

Objavljeno:

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je u danas da je "malo začudjen" odlukom o modelu nastave od ponedeljka i istakao da je medicinski deo Kriznog štaba podržao predlog da sve škole pređu na onlajn sistem nastave, ali da je Tim za škole procenjivao na "drugačiji način".

"Očigledno da je Tim za škole procenjivao na drugi način, na osnovu podataka - kojih podataka? Da li se sva deca testiraju - ne. Da li svi roditelji razmišljaju da bolesno dete zadrže kod kuće? Budimo objektivni, imamo težu situaciju nego što po podacima izgleda. Budimo objektivni, treba nam 10, 15 dana van škole", rekao je Tiodorović za televiziju N1.

On se zapitao "gde je odgovornost", ako roditelj pošalje bolesno dete u školu, ili u situaciji da je on bolestan, a da pošalje dete u školu ili vrtić.

"To je onda individualna (odgovornost), a ne države, ali država je ta koja mora strože da kontroliše", ocenio je Tiodorović.

Srednje škole u Beogradu, Vrnjačkoj Banji, Nišu i Šapcu preći će na kombinovani model nastave od ponedeljka, 25. oktobra, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

U saopštenju se navodi da su pre donošenja odluke za svaku lokalnu samoupravu razmatrani opšta epidemiološka situacija, i podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika i o utvrđenim klasterima obolelih, a naglašeno je i da "odluku o eventualnom prelasku svih škola na onlajn nastavu donosi Krizni štab".

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.