ZBOG ČEGA ĆE KOVID PROPUSNICE VAŽITI TEK OD 22 ČASA? Brnabić odgovorila na pitanje koje sada sve zanima
Kovid propusnice, Foto: Profimedia

GORUĆA TEMA

ZBOG ČEGA ĆE KOVID PROPUSNICE VAŽITI TEK OD 22 ČASA? Brnabić odgovorila na pitanje koje sada sve zanima

Brnabić je izjavila danas da će mera uvođenja kovid propusnica važiti i za svadbe i druga veselja organizovana u zatvorenom nakon 22 časa

Objavljeno:

Krizni štab je nakon dugog većanja na današnjoj sednici doneo odluku da se zbog epidemiološke situacije sa korona virusom u Srbiji konačno uvedu kovid propusnice.

Što se tiče toga zašto će kovid propusnice važiti baš od 22 časa, Brnabić je rekla da je to "otvorena mera" o kojoj će još da se ragovara.

- Vodili smo računa da se radi o vremenu kada niko ne mora tu da bude - istakla je ona i dodala:

- Tada je grljenje, pesma i mnogo je rizičnije nego kada sedite u kafiću i pričate - objasnila je.

Brnabić je izjavila danas da će mera uvođenja kovid propusnica važiti i za svadbe i druga veselja organizovana u zatvorenom nakon 22 časa.

- Ova mera uključuje i svadbe. Ako neko želi da ima svadbu na otvorenom, može i ne treba kovid propusnica. Ako neko želi da ima svadbu u zatvorenom i da je završi pre 22 časa, za to takođe ne treba kovid propusnica. Međutim, ako neko želi da ima svadbu ili rođendan u zatvorenom prostoru, nakon 22 časa, u ugostiteljskom objektu, mora da ima kovid propusnicu - izjavila je.

Dodaje i da ne moraju svi koji dolaze na svadbu da budu vakcinisani, već mogu da se testiraju kako bi svi bili bezbedni.

Na pitanje o tome šta predlaže medicinski deo Kriznog štaba u vezi sa zatvaranjem, Brnabić je rekla da u medicinskom delu štaba za to ne postoji konsenzus jer je to, kako kaže, teško pitanje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.