PRIZNANJE DOKTORA UDOVIČIĆA LEDI KRV U ŽILAMA: Stavljamo ih na RESPIRATORE, ali ih i gasimo konstatujući SMRT
Dr Ivo Udovičić, Foto: Printscreen / Kurir TV

teška pozicija

PRIZNANJE DOKTORA UDOVIČIĆA LEDI KRV U ŽILAMA: Stavljamo ih na RESPIRATORE, ali ih i gasimo konstatujući SMRT

Mi ih stavljamo na respiratore, mi ih lečimo dok su životno ugroženi, mi razgovaramo sa porodicom i dajemo informacije o njihovom zdravstvenom stanju

Objavljeno:

Danas je Svetski dan anesteziologa, ljudi koji su imali tu "čast" da izbiju u prvi plan borbe protiv kovida, a koji su sve do ove pandemije bili ispod radara javnosti. Ali, oni su uvek životno važni. Kad je najteže - anesteziolog. Oni spasavaju ćživote i oni su, nažalost, oni koji isključuju respirator kad je životna bitka izgubljena.

- Svi vole da kažu da su na prvoj liniji odbrane, a ja često kažem da smo na poslednjoj liniji odbrane života od smrti. Mi ih stavljamo na respiratore, mi ih lečimo dok su životno ugroženi, mi razgovaramo sa porodicom i dajemo informacije o njihovom zdravstvenom stanju. Mi ih skidamo sa respiratora i vraćamo na odeljenja i, nažalost, mi smo ti koji konstatujemo i smrtni ishod i gasimo respirator. Svedoci smo njihovih poslednjih ovozemaljskih trenutaka - kazao je za Kurir anesteziolog pukovnik doc. dr Ivo Udovičić, komandant kovid bolnice "Karaburma".

Anesteziolozi, na kraju, i izjavljuju saučesće porodici.

- Najteže je kad to činimo roditeljima preminule dece. Užas - rekao je dr Udovičić.

Čestitamo Dan anesteziologa i da što pre imaju mnogo manje posla.

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.