SEKSOLOZI OTKRILI KOJI SU NAJČEŠĆI UZROCI SEKSUALNE DISFUNKCIJE: Muškarci uglavnom ZATAJE zbog 1 STVARI!
Ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen/youtube/happy, Printscreen/Youtube/NOVA S

UZROCI SU RAZNI

SEKSOLOZI OTKRILI KOJI SU NAJČEŠĆI UZROCI SEKSUALNE DISFUNKCIJE: Muškarci uglavnom ZATAJE zbog 1 STVARI!

Seksolozi Jovan Marić i Aleksandar Milošević otkrili su najčešće uzroke seksualne disfunkcije

Objavljeno:

Seksualna disfunkcija odnosno problemi sa potencijom su noćna mora svakog muškarca. Međutim, prilično su česti, čak i kod mladih, a uzroci mogu da budu različiti, o čemu su u Jutarnjem programu TV Prva govorili srpski stručnjaci.

Nekad se mislilo da sve seksualne disfunkcije kreću iz glave, međutim, prema naučnim podacima, to je tačno samo u 20 odsto slučajeva, a šta je uzrok u ostalih 80 odsto?

"Mogu da budu urološke tegobe, pošto ide iz lumbalnog dela kičmenog stuba, nervi za inervaciju genitalnih organa i tu može da se desi neki poremećaj, ali lično mislim da je glavni seksualni organ zaista hipotalamus, odnosno centri seksološki koji se nalaze u mozgu", rekao je psihijatar i seksolog dr Jovan Marić.

Jovan Marić
foto: Espreso

Urolog i seksolog dr Aleksandar Milošević objasnio je šta je najčešći uzrok seksualne disfunkcije kod mladih muškaraca.

"Kod mlađih ljudi je čuveni strah od neuspeha čest uzrok seksualne disfunkcije i najčešće se radi o psihološkim problemima, koji se rešavaju kod psihologa i psihijatara. A što idemo bliže onim godinama kada se javljaju kardiovaskularna oboljenja, znači u četrdesetim i pedesetim godinama, u celu tu sferu se uključuje i naše srce, endokrinološki sistem jer nam opadaju hormoni, pogotovo testosteron kod muškaraca", rekao je dr Milošević, pa dodao:

"Najčešći organski razlozi koji dovode do seksualne disfunkcije su šećerna bolest, neregulisani šećer i kardiovaskularna oboljenja sa lekovima koji se koriste za hipertenziju".

dr Aleksandar Milošević
foto: Youtube/Printscreen/Dobro Jutro - Jovana & Srđan

Zbog toga je, kaže poznati urolog i seksolog, važan multidisciplinaran pristup u rešavanju ovog problema.

Psihijatar i seksolog dr Jovan Marić smatra da su često i žene uzrok problema sa potencijom kod muškaraca!

"Kako žene mogu da frustriraju muškarce, to je neverovatno, ja to zovem kastrativno ponašanje žene. Žena kastrira muškarca nekom pošalicom... Pošalica devojke u odnosu na građu, izgled, ponašanje muškarca može da bude izuzetno frustrirajuća za njega i da dovede do pada potencije. Dakle, devojke, partnerke, vrlo je važno da ohrabre muškarca. Mudra žena će uvek pohvaliti muškarca, on će dobiti dosta samopouzdanja, a ona će onda više dobiti", poručio je.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.