SUTRA SNEG I MRAZ, A ONDA NAM SE VRAĆA MIHOLJSKO LETO? Temperatura do 20 stepeni!
Ilustracija, Foto: Beta/Emil Vas/Espreso/Emilija Jovanović

lepši dani su pred nama

SUTRA SNEG I MRAZ, A ONDA NAM SE VRAĆA MIHOLJSKO LETO? Temperatura do 20 stepeni!

Meteorolog napominje da će sve do sledeće nedelje temperature biti ispod proseka za ovo doba godine, dok će nas lepše vreme i više temperature prijatno iznenaditi naredne srede (20. oktobra)

Objavljeno:

Veoma hladno vreme sa minimalnom temperaturom od 1 stepena i snegom na planinama očekuje nas sutra, prognoza je meteorologa Đorđa Đurića.

- Posle nekoliko kišnih dana, od sutra nas očekuje suvo vreme. Ono će se sigurno zadržati narednih 10 dana. Na severu zemlje će sutra biti sunčano, a u ostalim delovima Srbije se očekuje promenljivo oblačno. Na jugu i jugoistoku će na planinama pasti sneg - navodi Đurić za Telegraf.rs.

Kako kaže, minimalna temperatura kretaće se od 1 stepena na severozapadu do 7 na istoku zemlje.

- Maksimalna dnevna biće od 6 na jugu do 12 na severu, što su vrednosti ispod proseka za ovo doba godine - navodi naš sagovornik.

I u Beogradu će, ističe, sutra jutru biti vedro i veoma hladno.

- U toku dana će biti sunčano, posle podne promenljivo oblačno. Biće prohladno sa maksimalnom temperaturom do 11 stepeni - kaže Đurić.

Sunce, pa oblaci i hladno vreme zadržaće se u zemlji do kraja nedelje.

- U petak ujutru će biti uslova i za slab mraz, naročito pri tlu. Maksimalna temperatura u petak i u subotu će se kretati od 8 do 14 stepeni, a u nedelju od 10 do 16 - ističe on.

U sredu do 20 stepeni

Meteorolog napominje da će sve do sledeće nedelje temperature biti ispod proseka za ovo doba godine, dok će nas lepše vreme i više temperature prijatno iznenaditi naredne srede (20. oktobra).

- Sledeće sedmice će biti sunčano i znatno toplije tokom dana, ali uz hladna i maglovita jutra, pri čemu bi se magla u delovima grada i duže zadržavala tokom prepodneva. Maksimalna temperatura od sredine sledeće nedelje biće oko 20 stepeni - kaže meteorolog.

U Beogradu će do kraja nedelje biti promenljivo oblačno i hladno. Maksimalna temperatura u petak i u subotu kretaće se od 11 do 13 stepeni.

- Imali smo do 5. oktobra letnje temperature, a onda smo spali na ispod 10 stepeni, dok je prosek 18 za ovaj period. Ipak, sledeće nedelje ćemo imati prosečne vrednosti za oktobar - kaže Đurić.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.