OVO JE PORODILJA (26) KOJA JE PREMINULA OD KORONE: Ćerkica Sonja puni 3 meseca, majku neće zapamtiti, TUGA
Preminula porodilja, Foto: RINA

TRAGEDIJA

OVO JE PORODILJA (26) KOJA JE PREMINULA OD KORONE: Ćerkica Sonja puni 3 meseca, majku neće zapamtiti, TUGA

Najpre smo ustanovili da sam ja pozitivan 26. septembra i hteo sam da odem u Čačak, odakle sam poreklom, da bih se izolovao od Jelene i bebe

Objavljeno: 16:19h

Beograđanka Jelena D. (26) još jedna je porodilja koja je izgubila bitku sa koronom. Ona je juče sahranjena, a njena ćerkica Sonja upravo danas puni tri meseca.

Porodilja Jelena preminula je u nedelju 10. oktobra u kovid bolnici "Karaburma", gde je stigla razorenih pluća pet dana ranije i gde je odmah intubirana. Teška borba lekara za njen život, nažalost, izgubljena je.

Kosta D, Jelenin suprug, izjavio je za Kurir da u početku ništa nije ukazivalo da će ishod biti tragičan i da ostati bez supruge, a njihova ćerkica Sonja, koja sutra puni tri meseca, bez majke.

- Najpre smo ustanovili da sam ja pozitivan 26. septembra i hteo sam da odem u Čačak, odakle sam poreklom, da bih se izolovao od Jelene i bebe. Međutim, ona mi nije dala jer tamo imam baku od 80 godina, da nju ne bih ugrozio. I već 28. septembra i Jelena je bila pozitivna. Otišla je u kovid ambulantu i rekli su joj da je sasvim u redu i dali joj samo da pije vitamine, ali ne i antibiotike. Pošto smo imali antibiotik "hemomicin", ona je uzela da pije ga za svaki slučaj, preventivno - kazao je Kosta.

Jelena je potom počela pomalo da kašlje i otežano diše.

- Opet je otišla u kovid ambulantu, stavili su je dva sata na kiseonik, pa pustili kući, uz to da ide da uradi laboratorijske analize. Kad je došla kući bilo joj je malo lakše. Međutim, počela je temperatura, popila je "paracetamol", spala je i izgledalo je da je sve u redu. Sutradan je opet otišla u kovid ambulantu i javila mi je da je ostala na kiseoniku i da će da je prebace na VMC. Bio je to utorak 5. oktobar. Tada sam poslednji put i pričao s njom, rekla je da je na kiseoniku, da je dobro. Nijednog momenta nisam slutio da će nas zadesiti ovakva tragedija. Niko od nas - rekao je Kosta.

Jelena je nakon toga stavljena na respirator, intubirana.

- Kada sam u sredu ujutru pozvao bolnicu, rekli su mi da je intubirana. Imala je obostranu upalu pluća. I od tada, do nedelje 10. oktobra je bilo da li će, da li neće se izvući. Nažalost, nije uspela da se izbori, preminula je. Sonja puni tri meseca, majku neće zapamtiti - kazao je Kosta, koji je s Jelenom bio dve i po godine, a venčali su se 13. jula ove godine.

- Lekari su joj govorili da se ne vakciniše ni u trudnoći, a ni posle porođaja, da to nije baš preporučljivo. A ja, ne znam što se nisam vakcinisao. Uskoro ću verovatno - naveo je Kosta.

Dodaje i da će u brizi oko ćerkice imati i pomoć rodbine.

- Tu je moja sestra, Jelenin brat, njeni roditelji. Snalazićemo se kako moramo. Svi su tu, ali nje nema. Ne znam kako nas zadesi ovakva tragedija - kaže Kosta.

Pukovnik doc. dr Ivo Udovičić, koji je potvrdio da je u kovid bolnici Karaburma, čiji je komandat, preminula porodilja Jelena D. od 26 godina, istakao je i da treba kazniti sve one koji trudnice i porodilje savetuju da se ne vakcinišu.

- Neverovatno koliko mnogo trudnica i porodilja umire od kovida u poslednje vreme. I nju su savetovali da se ne vakciniše u trudnoći. Nemamo objašnjenje zašto se to dešava, samo savet da slušaju preporuke srpskog, evropskog i svetskog udruženja ginekologa i da se vakcinišu. Trudnice su najosetljivija i najranjivija populacija i svaka zloupotreba njihovog zdravlja u smislu manipulisanja lažnim podacima i nestručnim savetima morala bi biti zakonom sankcionisana - istakao je dr Udovičić.

On je dodao da je mlada porodilja preminula u nedelju, a da je u tu bolnicu dovezena u vrlo teškom stanju, razorenih pluća.

- Mlada porodilja je preminula posle teške borbe za njen život. Dovezena je u teškom opštem stanju, virusom razorenih pluća i odmah je primljena u jedinicu intenzivne nege i stavljena na respirator - intubirana. Nažalost, nije bilo pomoći - kazao je dr Udovičić.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.