DR RADMILO PETROVIĆ O KRAJU OVOG TALASA KORONE! Njegove reči odzvanjaju
Dr Radmilo Petrović, Foto: Youtube printscreen/RTS

ponovo

DR RADMILO PETROVIĆ O KRAJU OVOG TALASA KORONE! Njegove reči odzvanjaju

Dr Petrović podsetio je na širu sliku i podatke iz sveta, kao i sa Balkana

Objavljeno:

Epidemiolog dr Radmilo Petrović rekao je za beogradske medije da ne očekuje da će se brojke smanjiti u narednih mesec dana.

Dr Petrović, penzionisani stručnjak Instituta za imunologiju i virusologiju "Torlak", kazao je da proces podizanja i poravnavanja krive ima određeni proces i on ima svoje uobičajeno trajanje.

- Visoke brojke su se zadržale već dugo, kreću se od 6.000 do 7.000 i kriva je već dugo ravna na tom nivou. Sudeći po epidemiološkim procenama, ovaj talas neće biti gotov u narednom mesecu i najverovatnije će se produžiti u novembru - rekao je on.

Dr Petrović podsetio je na širu sliku i podatke iz sveta, kao i sa Balkana.

- Šta se tačno dešava, nije do kraja najjasnije. Ako pogledamo podatke SZO, broj korona pozitivnih na svetskom nivou niži je za oko deset odsto, ali na Balkanu je situacija drugačija, i kod nas i kod naših suseda brojevi rastu - kazao je dr Petrović.

Srbija je trenutuno prva u Evropi i svetu po broju novozaraženih na 100.000 ljudi, a najveći broj slučajeva zabeležen je 28. septembra (8.467), dok je najveći broj preminulih bio u decembru prošle godine i iznosio je 69 izgubljenih života.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.