DR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA ZABRINJAVAJUĆE OKOLNOSTI: Preživeli smo i GORE, zahvaljujući 1 STVARI
Branimir Nestorović, Foto: Printscreen

važno

DR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA ZABRINJAVAJUĆE OKOLNOSTI: Preživeli smo i GORE, zahvaljujući 1 STVARI

Pored straha, kao najvećeg neprijatelja za anskiozne ljude, sledeći veliki problem je bilo prilagođavanje na novonastalu situaciju izazvanu pandemijom korona virusa, na svakodnevnicu

Objavljeno: 10:50h

Svako ima neki razlog zašto želi da živi i treba da nađe taj razlog, a ne da nađe razlog zašto će da umre.

Pored straha, kao najvećeg neprijatelja za anskiozne ljude, sledeći veliki problem je bilo prilagođavanje na novonastalu situaciju izazvanu pandemijom korona virusa, na svakodnevnicu.

Promene u društvenom životu, načinu kontakta sa dragim ljudima, nemogućnost odlaska u teretanu, bioskop, pozorište itd, uticale su na sužavanje izbora aktivnosti za ljude kojima je izuzetno važno da na što produktivniji način ispune svoj dan.

Ovih dana na već postojući užas kome se ne nazire kraj, svet se trese od energetska kriza, koja može dovesti do kolaspsa globalne ekomomije, neimaštine, gladi, gubitka poslova...

Akumulacija svakodnevni egzistencijalnih problema pokreće najdublje strahove jer ne znamo kada i gde će nas zadesiti. Baš zbog toga, najčešće osećamo emocije i straha i anksioznosti, koje se javljaju naizmenično. Razgovor sa bliskim ljudima ali I stručna pomoć kada je to neophodno, najbolji su način za prevazilaženje situacije u kojoj su se mnogi osetili ugroženo.

"Svako ima neki razlog zašto želi da živi i treba da nađe taj razlog, a ne da nađe razlog zašto će da umre. To je lako. Imamo drage osobe, imamo neku misiju u životu", rekao je doktor Branimir Nestorović.

On kaže da u slučaju bolesti ne treba leći u krevet i čekati smrt.

"Boriš se do kraja. Na kraju ćemo svi da umremo, ali do tog trenutka treba da se živi. Od prvog udaha život je borba", rekao je dr Nestorović.

On kaže da je realnost da nije sve crno u životu.

"Uživaj danas u divnom danu", rekao je dr Nestorović.

On kaže da dolaze teška vremena, ali da su Srbi preživeli i mnogo teža.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.