Konferencija o zapošljavanju obolelih od reumatskih bolesti 12. oktobra u Beogradu
Bolnica, Foto: EPA / JUANJO MARTIN

svetski dan borbe protiv artritisa

Konferencija o zapošljavanju obolelih od reumatskih bolesti 12. oktobra u Beogradu

Skup organizuju Udruženje obolelih od reumatskih bolesti i Udruženje reumatologa Srbije...

Objavljeno:

Konferencija o zapošljavanju pacijenata sa reumatskim i koštano-zglobnim bolestima (RMD) pod sloganom "Vreme je za posao" biće organizovana u Beogradu u utorak, povodom Svetskog dana borbe protiv artritisa - 12. oktobra, najavili su organizatori.

U okviru konferencije biće održano i onlajn predavanje na kome će se govoriti o nezadovoljenim i neprepoznatim potrebama pacijenata sa artritisom i podršci Evropske lige za borbu protiv reumatizma (EULAR) kroz projekat "Ne odlaži – Vreme je za posao".

O mogućnostima i aktivnostima koje bi doprinele stvaranju održivih uslova za angažman i zapošljavanje osoba sa RMD govoriće lekari i predstavnici nadležnih ustanova, pacijenata i udruženja poslodavaca.

Skup organizuju Udruženje obolelih od reumatskih bolesti i Udruženje reumatologa Srbije.

"Sve ovo činimo u cilju podizanja svesti, kao i da pružimo informaciju široj javnosti koliko je rad važan za osobe obolele od RMD, a takodje i za društvo, i koji su pozitivni efekti za pojedinca, porodicu, i za državu", rekla je predsednica Udruženja obolelih od reumatskih bolesti Mirjana Lapčević.

Istakla je da je važno da se poveća motivacija osoba sa RMD da se prijave Nacionalnoj službi za zapošljavanje za programe zapošljavanja.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.