OGLASIO SE DR SAZDANOVIĆ O SLUČAJU PREMINULE PORODILJE: Još puno puta ćemo čuti ovako TUŽNE VESTI
Predrag Sazdanović, Foto: Printscreen/Youtube

UŽASNO

OGLASIO SE DR SAZDANOVIĆ O SLUČAJU PREMINULE PORODILJE: Još puno puta ćemo čuti ovako TUŽNE VESTI

"Imali smo koliko ja znam dva smrtna slučaja u Nišu, jedan u Kragujevcu, i ja ću biti vrlo pesimističan – bojim se da je to tek početak, da ćemo još puno puta čuti ovako tužne vesti", naveo je Sazdanović

Objavljeno:

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Predrag Sazdanović kaže za RTS da trudnica iz Kraljeva koja je preminula od posledica korona virusa nije bila vakcinisana i podseća da su ginekolozi još od marta apelovali na sve trudnice da se vakcinišu. Ja ću biti vrlo pesimističan – bojim se da je to tek početak, da ćemo još puno puta čuti ovako tužne vesti, poručuje Sazdanović.

Predrag Sazdanović je naveo da nažalost slučaj preminule porodilje iz Kraljeva neće biti jedini.

"Imali smo koliko ja znam dva smrtna slučaja u Nišu, jedan u Kragujevcu, i ja ću biti vrlo pesimističan – bojim se da je to tek početak, da ćemo još puno puta čuti ovako tužne vesti", naveo je Sazdanović.

Objašnjava da preminula trudnica iz okoline Kraljeva nije bila vakcinisana i podseća da su ginekolozi još od marta apelovali na sve trudnice da se vakcinišu bez obzira u kom trimestru trudnoće se nalaze.

"Nažalost nema velikog odziva za to. Mi nemamo objašnjenja zašto je to tako. Treba svi da shvatimo da su vakcine te koje štite od kovida. Vakcinacija je ključna reč, bila i biće", navodi Sazdanović.

Upitan o epidemijskoj situaciji navodi da smo u produženom talasu i, kako kaže, mere koje su donete moraju da se sprovode.

"Mi imamo produžen talas jer su se sklopile dve vrlo loše okolnosti – imali smo krajem avgusta povratak sa letovanja na to su se nadovezale razne vrste proslava. Povratak sa letovanja smo možda mogli, a možda i nismo mogli da sprečimo, ali smo svakako mogli da sprečimo masovna okupljanja koja su bila potpuno nekontrolisana – svadbe od 500, 600 ljudi", ističe Sazdanović.

Upitan šta je pokazalo istraživanje u Kragujevcu – ko češće oboleva od kovida vakcinisani ili nevakcinisani, navodi da istraživanje potvrđuje da se i vakcinisani razboljevaju, ali da je razlika u težini bolesti kod zaraženih imunizovanih i onih koji nisu primili vakcinu – drastična.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.