PRIČA KOJA JE KURŠUMLIJU DIGLA NA NOGE: Dete išetalo iz vrtića SAMO i prešlo km i po! Našli su ga meštani
Dete, Foto: Profimedia

kuršumlija

PRIČA KOJA JE KURŠUMLIJU DIGLA NA NOGE: Dete išetalo iz vrtića SAMO i prešlo km i po! Našli su ga meštani

Ono je ušlo u prodavnicu, te se tako saznalo da se izgubilo. U tom momentu u Predškolskom, gde radi i majka deteta, niko nije primetio da ga nema!

Objavljeno:

Petogodišnje dete je, pošto je bila otključana kapija, samo izašlo iz vrtića kuršumlijske Predškolske ustanove „Sunce“ i tek nakon kilometar i po je pronađeno i to slučajno.

Ono je ušlo u prodavnicu, te se tako saznalo da se izgubilo. U tom momentu u Predškolskom, gde radi i majka deteta, niko nije primetio da ga nema!

Prema našim saznanjima bilo je oko deset časova i dete je iz vrtića krenulo ka naselju Marković, prometnom i magistralnom ulicom. Stiglo je do prodavnice i tu pitalo prvo građane kojisu čekali da uđu u prodavnicu gde joj je mama. Onda je obaveštena prodavačica. Svi su mislili da je iz ovog naselja, te su počeli da zovu sve komšije.

Na sreću, kako kažu svedoci, dete koje nepunih pet - četiri i po godine, nije paničilo, lepo je i pametno odgovarala na sva pitanja. Na kraju kako nisu znali čije je, prodavčica je pozvala koleginicu iz druge prodavnice i došla je jedna njena mušterija, koja je preuzela dete.

Žena iz tog naselja odvela je dete kući, a njena ćerka je pozvala PU „Sunce“. Okolnosti su htele da se javi baš majka izgubljenog deteta, koja je u neverici prvo negirala, a posle par minuta pozvala i očajno rekla da je to njeno dete.

- Da, ja sam je dovela kod mene, a moja ćerka je zvala vrtić. Bila je tu pola sata. Dete je vrlo pametno, smireno, nije paničila, već je lepo odgovarala na pitanja - potvrdila nam je žena koja je izgubljeno dete dovela svojoj kući.

Dete je bilo van vrtića sigurno sat i po, a put koji je prešla je najmanje kilometar i po. Morala je da pređe i ulicu, a reč je o prometnom delu Kuršumlije, jer je tu i fabrika „SIMPO Šik“ koju je takođe prošlo i nastavilo dalje ka Kuršumlijskoj banji. Na kraju je sama stala ispred prodavnice i pitala one koji su bili tu.

Po devojčicu su kasnije došli majka, vaspitačica i vozač i na kraju se sve dobro završilo.

Zamenik direktora PU „Sunce“ Grdana Nikolić nam je potvrdila da se sve tako dogodilo.

-Na žalost, desio se taj nemio događaj. Na kraju je dete vraćeno u grupui hvala bogu da se sve završilo kako treba. Ipak, pokrenute su sve zanske prcedure, uzete izjave i biće sve urađeno po zakonu-kaže Nikolić.

Ona dodaje da ih ništa ne opravdava, ali da se nada da se nikada tako nešto neće ponoviti i da će ustanova postupiti po zakonu.

Dete je pronađeno u Kosovskoj 67,u prodavnici „Boba“ a krenulo je iz Kosovska 36A, gde se nalazi Predškolska ustanova “Sunce”.

Bonus video:

04:18

ESPRESO INTERVJU: Sandra Afrika

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.