JOŠ DVA SMRTNA SLUČAJA U GORNJEM MILANOVCU! Na lečenju trenutno 26 pacijenata
Bolnica, Foto: Ministarstvo odbrane

tuga

JOŠ DVA SMRTNA SLUČAJA U GORNJEM MILANOVCU! Na lečenju trenutno 26 pacijenata

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, saopštava zaista upozoravajuće zvanične podatke

Objavljeno:

Crvena zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu danas, nažalost, beleži još dva smrtna slučaja – pacijente godišta 1930. i 1945.

U njoj se, prema preseku od jutros u sedam sati, trenutno leči 26 pacijenata.

- Od njih 26, virus korona potvrđen je kod 23, troje ima negativne rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata, u Kovid zonu primljene su četiri osobe, sa simptomima koji ukazuju na taj virus, jedan pacijent prevežen je na lečenje u Klinički centar u Kragujevcu, četvoro je otpušteno na kućno lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, saopštava zaista upozoravajuće zvanične podatke:

- Danas je virus korona potvrđen kod još 45 osoba, od kojih je devetoro dece. U Kovid ambulanti Doma zdravlja, juče (6. oktobar) pregledano je ukupno 308 osoba, a od tog broja u Pedijatrijskoj kovid ambulanti pregledano je 89 dece.

Ukupan broj dece, kod koje je nažalost potvrđen virus korona, tokom proteklih deset dana, do danas je zvanično 75.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule je 150 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 4.830 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine do danas, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 1.252.

Do juče, nekim od četiri raspoloživa cepiva protiv kovida-19, u ovom kraju vakcinisano je ukupno 16.873 osoba, revakcinisano njih 16.104 a treću buster dozu primilo je 3.462.

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.