BLAGI PAD KORONA BROJKI U PRIJEPOLJU, DR POROVIĆ: Blago raste i interesovanja za vakcinaciju
Ilustracija, Foto: Profimedia

KORONa

BLAGI PAD KORONA BROJKI U PRIJEPOLJU, DR POROVIĆ: Blago raste i interesovanja za vakcinaciju

U Prijepolju je, prema rečima dr Porovića, do sada dato oko 35.000 doza vakcina

Objavljeno:

U Prijepolju je, konačno, blagi pad korona brojki, a i nevakcinisani se javljaju da prime prvu dozu cepiva.

Dr Sead Porović, direktor Doma zdravlja Prijepolje kaže da se u toj opštini vidi blagi pad broja zaraženih i broja prvih pregleda u kovid ambulanti.

- U prethodnoj nedelji bilo je najmanje 37-38 zaraženih dnevno, a juče smo imali 25 inficiranih, što je ipak značajan pad. Pad broja prvih pregleda je malo blaži, od oko 150 dnevno, juče smo imali 125. Ali, dobro je da je smanjen procenat pozitivnih u odnosu na broj građana koji se javljaju u kovid ambulantu - kaže za Kurir dr Porović.

Blago raste, dodaje doktor, i interesovanja za vakcinaciju.

- Radno sposobni ljudi, starosti između 40 i 60 godina, dolaze poslednjih dana za prvu dozu vakcine. Drago mi je što i za vakcinaciju pomalo raste interesovanje, što ljudi počinju da shvataju da vakcina glavu čuva. Naravno, treba i mladi i svi ostali da se vakcinišu jer je to jedini način da se izborimo s epidmijom - kaže dr Porović i dodaje da oni kojima je prošlo šest meseci od primanja druge doze, dolaze za treću dozu vakcine.

U Prijepolju je, prema rečima dr Porovića, do sada dato oko 35.000 doza vakcina, a potpuno je vakcinisano oko 16.000 građana. Takođe, u ovoj opštini vakcinisano je i oko 3.000 državljana BiH.

Dr Porović, koji je specijalista opšte medicine, stekao je uslov za odlazak u penziju u koju ide posle pet godina na čelu Doma zdravlja, gde je i proveo čitav radni vek. Poslednjih godinu i po dana obeleženo je borbom protiv epidemije koronavirusa, za šta je Dom zdravlja ove godine dobio i najveće priznanje opštine Prijepolje - Sedmojulsku nagradu.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.