MILAN BUKVIĆ JE NOVI TRAGAČ U POTERI: O njegovom znaju se priča, a Srbija se oduševljava zbog jedne stvari
Foto: Printscreen/RTS

SVAKA ČAST

MILAN BUKVIĆ JE NOVI TRAGAČ U POTERI: O njegovom znaju se priča, a Srbija se oduševljava zbog jedne stvari

Ono što čitavu javnost danas interesuje jeste jedna stvar - Ko je novi Tragač?

Objavljeno:

Pamet i znanje su zaludeli Srbiju. Dobro, i markantnost i sudeći po komentarima žena, i spoljašnost, te se može reći kako je Milan Bukvić, novi član tragača u kvizu "Potera" postao Damijano David kvizaša, s tom razlikom, što umesto kontraverznog nastupa na sceni poput člana benda "Maneskin" pleni znanjem zbog čega su takmičar osuđeni na borbu do poslednjeg atoma uma, a što, publici kraj malih ekrana prija.

Put do tragača, rame uz rame sa Miloradom Milinkovićem, Žarkom Stevanovićem i Milicom Jokanović, vodio je Milana Bukvića preko dva takmičenja u ovom televizijskom kvizu koji vodi naše poznato tv lice Jovan Memedović. Prvi put, učestvovao je sa 18 godina, i nije bio nešto primećen, za razliku od sledećeg takmičenja i krune, kada je u novembru prošle godine sam stigao do 25 koraka prednosti.

"Dečko koji obećava"

Ono što čitavu javnost danas interesuje jeste jedna stvar - Ko je novi Tragač?

"Dečko koji obećeva", kako su mu nadenuli nadimak po jednom od najpoznatijih filmova Aleksandra Berčeka, rođen je pre 25 godina i dolazi iz Kragujevca. Fakultet političkih nauka u Beogradu, završio je sa svim desetkama. Ista stvar, prati ga i tokom master studija filozofije u Novom Sadu.

Što se tiče znanja koje je pokazao u "Poteri" kao takmičar, a koje nas tek očekuje sad kada se našao u ulozi Tragača, kaže da je došlo kao produkt stvari koje prati, a koje su, iako to tako možda i ne deluje, povezane. S tim u vezi, objasnio je kako je pasionirani ljubitelj oblasti koje su bitne za učestvovanje u kvizovima. Tom prilikom spomenuo je i tvorca kviza "Kviskoteka" Laza Goluže, koji je kvizaše nazvao vitezovima uzaludnog izdanja.

"Potera je dosta savremen kviiz, rekao bih da gađa onako, uslovno rečeno "DNK" generacija rođenih osamdesetih, devedesetih i počekta dvehiljaditih. Ima taj personalizovani momenat tako da nisam tamo neka ikonica koja čuči sa strane, već onako, mogu da iskažem, što bi rekao Bob (Bora Todorović) iz "Vrućeg vetra "Suptilni magnetizam svoje ličnosti", rekao je tokom predstavljanja u intervjuu za portal "RTS".

Kant, Hegel, Dekart i Dule Vujošević

Što se tiče uzora, istsakao je profesora sa FPN-a, te i bivšeg trenera košarkaškog kluba "Partizan" Duška Vujoševića. Britki um, koncentraciju i logičko razmišljanje, vežba čitnajem. I to, ni manje ni više, nego Dekarta, Aristotela, Kanta, Hajdegera, Hegela.

Što se tiče ličnog života, na pitanje da li ima devojku, naveo je kako je "vreme za sledeći korak", što je kasnije i potvrdio željom da se zaposli u struci, te i da polako krene sa formiranjem porodice.

Da se gledaocima kraj malih ekrana, ali i takmičarima, sprema prava poslastica u vidu rata znanja, najbolje govore njegove reči o tome kakav će biti prema takmičarima i to u "gladijatorskom" stilu.

"Nema većeg poštovanja prema protivniku nego dati sve od sebe kako bi ga pobedio. Jako mi teško pada kada nekog “pošaljem kući” pre vremena, iako bez sumnje navijam za sebe.", rekao je on u intervjuu za portal "Telegraf".

Prošlogodišnju pobedu u "Poteri", Milan je posvetio svom deki, za koga je rekao da je glavni krivac za ljubav prema ovom formatu takmičenja i nadmetanja znanjem.

"Svakog petka sam dolazio kod njega, spremali smo kokice i gledali smo zajedno. On je zaista bio kvizoman, iako za razliku od mene, je stidljiv čovek i nikada se nije prijavio i zato sam želeo da ovaj svoj nastup stavim kao krunu na moje odrastanje kraj njega i moju zahvalnost njemu“., rekao je on tada za "RTS".

26:30

KVIZ MOZAIK 21.09.2021.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.