DR NESTOROVIĆ OTKRIVA ZAŠTO JE DOBRO DA JEDEMO ORAHE: Sada im je sezona, SAMO NAVALITE!
Branimir Nestorović, Foto: Printscreen Pink, Profimedia

savetuje

DR NESTOROVIĆ OTKRIVA ZAŠTO JE DOBRO DA JEDEMO ORAHE: Sada im je sezona, SAMO NAVALITE!

Izjave dečijeg pulmologa Branimira Nestorovića veoma privlače pažnju, posebno kada deli savete o tome kako da se lečimo na prirodan način

Objavljeno: 11:11h

Izjave dečijeg pulmologa Branimira Nestorovića veoma privlače pažnju, posebno kada deli savete o tome kako da se lečimo na prirodan način.

Isti je slučaj sa njegovim izjavama za magazin.novosti.rs gde je sumirao svoja iskustva sa pacijentima i otkrio tajne nekoliko metoda alternativnog lečenja, kako da se na vreme zaštitite od virusa koji dolaze u zimu i koji obaraju imunitet. On je objasnio i šta je ajuverdska medicina.

– Ajurveda je nastarija medicina na svetu. Ajurvedske biljke imaju odlične efekte, ali je po meni važniji princip dovođenja tela u ravnotežu sa okolinom. Principi ajurvede su filosofski, ne radi se o lečenju bolesti, već postizanju ravnoteže između čoveka i sredine - objasnio je doktor i savetuje:

– Kada dođe zimski period, imunitet prirodno pada. Ima mnogo načina za podizanje imuniteta. Jedan je šetanje na hladnom vazduhu, u trajanju do sat vremena. Drugi je boravak u sauni, takođe do sat vremena. U ishrani korisiti hranu bogatu vlaknima, povrće, najmanje dva puta sedmično morska riba, po mogućnosti pečena, a ne pržena.

Kopriva, beli luk i orah

– Definitivno znamo da psihički stres dovodi od ozbiljne supresije imunog odgovora. Stres aktivira odgovor koji u osnovi ima aktivaciju simptokusa, a to sve ide na uštrb aktivnosti imunog sistema i intelektualnih funkcija. Stoga je postizanje stanja relaksacije, vežbama disanja, dobrim snom, meditacijom uvek dobro za imuni sistem - savetuje doktor i preporučuje tri narodna leka za jačanje imunog sistema:

- Na prvom mestu je list koprive, na drugom bih uvek stavio beli luk, a treće mesto orah.

Beli luk
foto: Printscreen/Youtube

Kopriva sadrži brojne imunostimulatorne i antikarcinogene supstance, a beli luk i brokoli suprona jedinjenja koja su izraziti antioksidansi. Orah je namirnica sa puno korisnih materija, neke od njih, junglan na primer su jedinstvene samo za njega.

Orasi
foto: Profimedia

Dr Nestorović kaže da prilikom lečenja treba koristiti sve što pomaže. Ako postoji efikasan lek, zašto ga ne koristiti. Ako neka biljka ima odlične efekte, na primer imela u regulisanju šećera, kao imunostimulator i antikarcinogena biljka, zašto je ne korsiti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.