Vesić: Produžen rok za podnošenje zahteva za dodelu bespovratnih sredstava
Zamenik gradonačelnika Beograda, Foto: RTV Pink printscreen

potvrđeno

Vesić: Produžen rok za podnošenje zahteva za dodelu bespovratnih sredstava

Vesić je podsetio da su u pitanju udžbenici iz matematike, srpskog, sveta oko nas i izabranog stranog jezika, i da subvencija iznosi po oko 6.000 dinara, u zavisnosti od izdavača

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da se rok za podnošenje zahteva za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za kupovinu dela udžbenika za učenike državnih škola prvog i drugog razreda produžava do 15. oktobra u ponoć.

Vesić je, tokom obilaska kol-centra Fondacije za mlade talente Grada Beograda, gde se obrađuju ovi zahtevi, rekao da je rok bio do danas, ali je on produžen na zahtev građana koji nisu uspeli da podnesu zahtev.

Vesić je podsetio da su u pitanju udžbenici iz matematike, srpskog, sveta oko nas i izabranog stranog jezika, i da subvencija iznosi po oko 6.000 dinara, u zavisnosti od izdavača.

"Do danas u 11 sati prijavilo se 23.129 roditelja onlajn i oko 4.000 putem pošte, tako da do ovog časa imamo više od 27.000 prijava. S obzirom da se jedan deo roditelja javio s molbom da se rok produži jer neko u porodici ima kovid, doneli smo odluku da rok za bude do 15. oktobra i ona će biti objavljena na sajtu Grada", rekao je Vesić.

On je naveo da očekuje više od 30.000 prijavljenih, a možda čak i više, od ukupno 34.000, koliko ih ima pravo na ovu subvenciju.

Prema njegovim rečima, do 11 sati isplaćene su subvencije za 6.719 prijavljenih u vrednosti od 43.493.291 dinara, a obrađeno je novih 1.616 zahteva u vrednosti od još 10.445.000 dinara.

"Zaključno sa današnjim danom sigurno ćemo isplatiti novac za više od 10.000 roditelja", istakao je Vesić.

On je ukazao da roditelji obavezno provere broj žiro računa, jer je bilo dosta slučajeva da su računi pojedinih banaka ugašeni, pa se novac vraćao, zbog čega su volonteri morali da pozivaju roditelje, a čitava procedura je trajala duže nego što je bilo potrebno.

Isto je bilo i u slučajevima nepotpune dokumentacije.

04:01

RADIONICA ZA DECU U JEVREMOVCU: Botanička bašta i njeni biolozi otvaraju svoja čarobna vrata za najmlađe

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.