FAKULTETI OTVARAJU VRATA STUDENTIMA 1. OKTOBRA: Evo kako će se odvijati nastava u narednom periodu
Fakultet, Foto: Zorana Jevtić

fakulteti

FAKULTETI OTVARAJU VRATA STUDENTIMA 1. OKTOBRA: Evo kako će se odvijati nastava u narednom periodu

Po odluci Senata Univerziteta u Beogradu, nastava će se u novoj akademskoj godini održavati u skladu sa preporukama Kriznog štaba i specifičnostima svakog fakulteta – po kombinovanom modelu

Objavljeno:

Većina fakulteta 1. oktobra otvara vrata studentima. U novoj akademskoj godini prvi čas i prijemi brucoša biće održani uz poštovanje protivepidemijskih mera. Tamo gde je moguće, nastava će se držati uživo, pre svega brucošima.

Nastava će oslikavati trenutnu epidemijsku situaciju, navode na Univerzitetu u Kragujevcu.

"Svi predmeti, odnosno nastava koja je masovna biće onlajn. Kada je moguće da se održe uživo i nastava i vežbe, pogotovo, biće uživo, uz poštovanje svih epidemioloških mera", kaže profesor Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu.

Pandemija je zadala težak zadatak svim univerzitetima, kažu na Novosadskom univerzitetu.

Profesor Dejan Matić, prorektor Univerziteta u Novom Sadu kaže da se dovodi u pitanje kakvo će znanje moći da pruže, te da način izvođenja nastave, praktično, zavisi od fakulteta do fakulteta.

"Ne možemo reći da tražimo preporuke od Ministarstva za ceo Univerzitet: imamo medicinu, Pravni fakultet, Fakultet sporta, arhitekturu, to je potpuno drugačije. Sve se svodi na proporciju praktične i teorijske nastave", ukazuje Matić.

Rektor Univerziteta u Kragujevcu Nenad Filipović poručuje brucošima da se strpe.

"Nadam se da će ova onlajn nastava uskoro prestati", kaže Filipović.

Po odluci Senata Univerziteta u Beogradu, nastava će se u novoj akademskoj godini održavati u skladu sa preporukama Kriznog štaba i specifičnostima svakog fakulteta – po kombinovanom modelu.

Na našem najstarijem i najvećem Univerzitetu školuje se oko 100.000 studenata. U prva dva roka upisan je 12.771 brucoš, a mesta ima za njih 15.090. Treći upisni rok završava se sutra.

Bonus video:

02:30

KORONA TERA STUDENTE SA NIŠKIH FAKULTETA

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.