Srbija ovoj zemlji ukida vize, a i oni nama
Vize više neće biti potrebne, Foto: Profimedia

dogovoreno

Srbija ovoj zemlji ukida vize, a i oni nama

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković s predsednikom Gvatemale Alehandrom Eduardom Đjamateijem Faljom dogovorio međusobno ukidanje viza

Objavljeno:

Selaković je preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i čestitke na uspesima u ekonomskim reformama Gvatemale i izrazio nadu da će predsednik Falja doći u zvaničnu posetu Srbiji.

Selaković je poručio da se odnosi dve zemlje baziraju na iskrenom prijateljstvu, poštovanju i razumevanju i istakao da je Srbija odlučna da dodatno jača veze i ukupnu saradnju sa prijateljskom Gvatemalom.

Ministar je dodao da o dugoj tradiciji našeg prijateljstva, govori i činjenica da dve zemlje sledeć godine obeležavaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Ukazao je da takav jubilej zaslužuje da bude adekvatno obeležen na svim poljima, pored političkog - bilateralnim posetama i potpisivanjem sveobuhvatnog sporazuma o saradnji dve zemlje, tako i u oblasti kulture, nauke, obrazovanja, sporta...

Selaković je istakao da naše dve zemlje treba da iskoriste sve potencijale za unapređenje ekonomske saradnje, tako da prate nivo odličnih prijateljskih i političkih odnosa.

On je izrazio zadovoljstvo i zahvalio na potvrdi da će delegacija Gvatemale, predvođena ministrom spoljnih poslova, biti prisutna na predstojećem komemorativnom skupu u Beogradu povodom obeležavanja 60 godina od održavanja Prve konferencije Pokreta nesvrstanih u Beogradu.

Predsednik Falja i ministar Selaković dogovorili su da se međusobno ukinu vize za građane obe zemlje i da taj sporazum bude potpisan u Beogradu, tokom trajanja skupa Pokreta nesvrstanih.

Šef srpske diplomatije posebno je zahvalio Gvatemali na iskrenoj podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje i zalaganju za poštovanje osnovnih principa medjunarodnog prava.

01:35

RODITELJI NA MUKAMA! KORONA OTEŽAVA RAD VRTIĆA: Zaraženu decu nema ko da ČUVA, mnogi rade na CRNO

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.