RAK JE MRTAV, AMEN! Boban Stojanović pobedio TEŠKU BOLEST, otvorio je dušu za Espreso, borio se kao LAV! (FOTO)
Boban Stojanović, Foto: Privatna arhiva

sada je još jači

RAK JE MRTAV, AMEN! Boban Stojanović pobedio TEŠKU BOLEST, otvorio je dušu za Espreso, borio se kao LAV! (FOTO)

- Kad sam prošao kroz taj neverovatan bol, odbacio sam mnoge manje, rekao je Boban za Espreso

Objavljeno:

Srpski gej aktivista, Boban Stojanović sa svojim partnerom Adamom Puškarom živi već godinama u Kanadi nakon što je par dobio azil i zauvek napustio Srbiju.

Boban Stojanović
foto: Privatna arhiva

Boban je o odlasku govorio javno, kao i o mnogim drugim privatnim stvarima, ali retko ko zna da se on borio i izborio sa teškom bolešću.

- Pre dve godine dijagnostikovan mi je očni melanom, retka vrsta raka oka. Tokom rutinskog pregleda očiju, optometrist mi je rekao da me mora uputiti specijalistu. Nekoliko dana kasnije onkolog je potvrdio dijagnozu. Pitao sam ga šta je uzrok bolesti, rekao je da ako neko može da odgovori, to je on, ali nema tačnog odgovora. To me je iznerviralo, ali kada sam došao kući, malo Google, shvatio sam da je on među najboljim lekarima na svetu u oblasti raka sa kojima sam se suočio, priča Boban za Espreso.

Boban Stojanović
foto: Privatna arhiva

Nakon par operacija i brojnih pregleda koji su usledili, Boban je dobio najlepše vesti na svetu. Rak se povukao, pobedio je.

- Pre nekoliko dana, doktor mi je rekao da je sve u redu, da je rak mrtav. Amen. Traume povezane sa rakom dovele su me do psihoterapije koja rešava mnoge druge traume. Radim na ponovnom povezivanju uma i tela i uživam u tome, dodaje Boban.

Boban Stojanović
foto: Privatna arhiva

Kako nam je rekao, odlučio je da bude najzgodniji momak u gradu sa svojih 45 godina.

- Shvatio sam da nisam neraskidiv, da nisam taj koji mora i može sve, da imam svoje granice. Potpuno razumem kada kažu da je bolest blagoslov. To je. Kad sam prošao kroz taj neverovatan bol, odbacio sam mnoge manje. Odbijam strah od mišljenja drugih ljudi, potrebe da me drugi vole, da me prepoznaju i prihvate, da budem nesavršen. Svet može da se nastavi bez mene, ali dok sam ja na ovom svetu, ne mogu nastaviti svoj život bez sebe. To je težak posao. Zahvalan sam na svim uvidima koje sam dobio i odlukama koje sam doneo. Jednostavnost življenja postiže se prolaskom kroz bol koji vam ljušti kožu do kraja, pa kada se pojavi nova, i shvatite da ste preživeli, penjete se na viši nivo. Sada kada ponovo imam sebe, mogu pomoći i podržati sve one koji su bili uz mene kada mi se učinilo da ne mogu biti sam. To je moja svrha, rekao je Boban.

Boban Stojanović
foto: Privatna arhiva

Boban je naveo da se ne kaje što je napustio Srbiju, ali činjenica je da mu nedostaje da priča na jeziku koji voli, na srpskom.

Imao je i poruku za mlade LGBT osobe u Srbiji.

- Verujte svemu što osećate unutar sebe. Ako vam je u Srbiji dobro onda ništa. Ako verujete da može biti bolje, menjajte društvo. Ako vam je neugodno preko svake granice pristojnosti, dva kofera su dovoljna za novi početak negde izvan granica te zemlje, rekao je Boban za kraj.

Jelena Jovanović


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.