OGLASILI SE BOŠKOVI RODITELJI IZ BUDIMPEŠTE: "Nadamo se i molimo da će ovaj put uspeti"
Boško Gugleta, Foto: Printscreen Instagram

čekamo

OGLASILI SE BOŠKOVI RODITELJI IZ BUDIMPEŠTE: "Nadamo se i molimo da će ovaj put uspeti"

Dva i po meseca strahovalo se da li će biti sakupljeno oko 2,5 miliona evra kako bi se spasio život koji samo što je počeo

Objavljeno: 23:20h

Pre tačno tri nedelje, predivni dečak Boško Gugleta, koji boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije (SMA) tip 1, otputovao je u Budimpeštu, na najvažnije životno putovanje po najskuplji lek na svetu, Zolgensmu, ali još nije primio terapiju.

Njegovi roditelji javili su se večeras iz Mađarske, navodeći da su doktori u ponedeljak po treći put odvojili Boška od respiratora.

- Njegova pluća su u mnogo boljem stanju, ali do sada nije uspevao da izdrži duže od 24 sata bez respiratora. Da bi primio terapiju, ne sme da bude na veštačkom disanju. Nadamo se i molimo da će ovaj put uspeti i da ćemo vam uskoro javiti lepe vesti - poručuju oni.

Podsetimo, krajem maja ove godine objavljena je vest da se u Srbiji pojavila još jedna beba koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA). Radilo se o dečaku sa preslatkim očima, o malenom Bošku Gugleti.

Dva i po meseca strahovalo se da li će biti sakupljeno oko 2,5 miliona evra kako bi se spasio život koji samo što je počeo.

Posle neizvesnosti i brige obezbeđena su sredstva i maleni Boško će primiti Zolgesmu i dobiti priliku za bolji i kvalitetniji život.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.