GOJKOVIĆ UPOZORAVA: Na intenzivnoj nezi na jednog vakcinisanog dolazi 10 nevakcinisanih pacijenata!
Zoran Gojković, Foto: Printscreen Kurir TV

pandemija

GOJKOVIĆ UPOZORAVA: Na intenzivnoj nezi na jednog vakcinisanog dolazi 10 nevakcinisanih pacijenata!

Na odeljenjima intenzivne terapije praktično imate na jednog vakcinisanog pacijenta deset nevakcinisanih

Objavljeno:

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kaže da na jednog vakcinisanog pacijenta na intenzivnoj nezi, a to su uvek starije osobe sa već nekim pridruženim bolestima, dolazi 10 nevakcinisanih bez ikakvih ranijih oboljenja.

- Skoro dve trećine pacijenata su osobe mlađe od 50 godina i to mahom nevakcinisane. Na odeljenjima intenzivne terapije praktično imate na jednog vakcinisanog pacijenta deset nevakcinisanih. Čak i taj jedan vakcinisani je skoro uvek starija osoba sa pridruženim bolestima koje su mu već iskompromitovale imuni sistem, kaže Gojković.

- Nažalost, nama su na respiratoru osobe u tridesetim godinama, a imali smo u ponedeljak i slučaj da je preminuo mladić rođen 1995. godine koji nije bio vakcinisan. To mora da se kaže, moraju svi da shvate, niko ne može da pobegne od virusa,naveo je Gojković.

On je, uz ponovni apel građanima da se vakcinišu, naveo da vojvođanske zdravstvene ustanove i dalje pretežno rade redovno i da je objekat na Mišeluku opravdao svoje postojanje, prenosi portal 021.rs.

Bonus video:

02:38

DOKTORKA IVANA RODIĆ UPOZORILA: Ne možete posle svake vakcine dati krv! Evo šta morate da znate o vakcinaciji i transfuziji!

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.