JEDAN OD NAJPOZNATIJIH ZANATA U SRBIJI ODLAZI U ISTORIJU? Mnogi strepe da će zbog novog trenda ostati bez posla
Vulkanizer, Foto: Youtube

hoće li biti tako?

JEDAN OD NAJPOZNATIJIH ZANATA U SRBIJI ODLAZI U ISTORIJU? Mnogi strepe da će zbog novog trenda ostati bez posla

Proizvođač radi na gumama otpornim na bušenje od 2005. godine i približava se trenutku kada će njegove gume koje nisu punjene vazduhom ići u proizvodnju

Objavljeno:

Gume kakve smo do sada imali na vozilima idu u istoriju. Zameniće ih nove, koje nemaju vazduh između felne i gazećeg sloja. Novina je da te gume ne mogu da se probuše, ali isto tako dobro savladavaju prepreke poput ivičnjaka, a da se ne deformišu. Početak prodaje i ugradnja u serijske modele očekuje se 2024. godine.

Proizvođač radi na gumama otpornim na bušenje od 2005. godine i približava se trenutku kada će njegove gume koje nisu punjene vazduhom ići u proizvodnju. Firma je prvi put testirala svoje nove gume na električnom vozilu i to u javnosti.

"Gume imaju sva svojstva kao i obične. Vek trajanja je sličan, a na njima može biti i zimski i letnji profil. Cena je im je 20 odsto viša od sadašnjih, a za njih su razvijene posebne felne", kaže Stiv Rodžers, konstruktor guma.

Nastala je polemika da li će sa novim trendom, vulkanizeri izgubiti posao. Međutim, kako kažu stručnjaci, to se ipak neće desiti, jer se nove gume skidaju i menjaju isto kao obične. Oni koji su ih probali, kažu da razlike u vožnji nema.

"Potpuno kontrolišem vozilo. Nemam osećaj da vozim gume sa lamelama umesto vazduha, a mogu da se popenjem i na ivičnjak bez bojazni da se guma deformiše", ističe Rodžers.

Međutim, stručnjaci tvrde da nove gume imaju i svoje slabe tačke, ako upadnete u sitan pesak ili neki rastresiti materijal, ali su savršene su po kiši i po snegu sa zimskom šarom.

MILOŠ STOJKOVIĆ TEOLOG: U Beranama je pravoslavna Crna Gora pokazala svoje pravo lice
02:23

MILOŠ STOJKOVIĆ TEOLOG: U Beranama je pravoslavna Crna Gora pokazala svoje pravo lice

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media