MALA LANA SE VRATILA KUĆI POSLE 9 MESECI: Tapše i pevuši, pogledajte je samo (VIDEO)
Mala Lana, Foto: Facebook/Za Laninu životnu bitku

konačno!

MALA LANA SE VRATILA KUĆI POSLE 9 MESECI: Tapše i pevuši, pogledajte je samo (VIDEO)

Danas, posle 9 meseci, lepa vest je da je plavooka devojčica koja uskoro puni dve godine, ponovo ugledala svoj dom, posle brojnih prepreka na koje je nailazila na najvažnijem putovanju u životu

Objavljeno:
  • 77

Najlepša vest tog 27. oktobra 2020. godine glasila je: "Novac za malu Lanu Jovanović je sakupljen". Još lepša je osvanula u medijima i na društvenim mrežama mesec i po dana kasnije, kada je ova preslatka devojčica iz Novog Sada, koja boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, otputovala u SAD, gde je primila najskuplji lek na svetu - Zolgensmu.

Danas, posle 9 meseci, lepa vest je da je plavooka devojčica koja uskoro puni dve godine, ponovo ugledala svoj dom, posle brojnih prepreka na koje je nailazila na najvažnijem putovanju u životu. Posle zdravstvenih komplikacija u američkoj bolnici, ogromnog duga njenih roditelja, prebacivanja u Budimpeštu na dalje lečenje, ispitivanja, analiza, terapija... Lana je kod svoje kuće, nasmejana, vesela i srećna.

- Kod kuće smo i sad pokušavamo da se zaštitimo od korone koja ne jenjava. Jeste da ne idemo nigde, ali kod kuće je najlepše. Kad si na svom tlu, drugačije se diše, Srbija je najtoplija zemlja, verujte mi - kaže za Telegraf.rs Lanina mama Aleksandra.

Iako su kući stigli 5. septembra i dalje se, kako kaže naša sagovornica, uhodavaju.

- Polako krećemo na vežbice kod fizioterapeuta, logopeda... pa sad pravimo planove za dalje. Imamo baš dosta posla oko Lane, ali sad je dosta jača i želi da vežba i sad to koristimo maksimalno - objašnjava Aleksandra.

Jovanovići su i dalje pod utiskom boravka u SAD-u, a onda i u Budimpešti, gde je Lanica provela nekoliko meseci na oporavku posle primanja terapije Zolgensmom.

- Budimpešta je mnogo lepa, doktori su odlični, sestre, njihovi fizioterapeut i logoped su fantastični, tako da su zaista ostavili pozitivan utisak na nas. Stručni su, ali i vrlo srdačni. Pomogli su nam dosta i na tome smo im veoma zahvalni - ističe naša sagovornica.

Na snimku koji su Lanini roditelji podelili, devojčica tapše i pevuši uz dečiju pesmicu "Razbole se lisica" u svom dvorištu, a sreća zbog povratka svojoj kući, i te kako je vidljiva u devojčicinom raspoloženju.

BEZ ZDRAVE OMLADINE, NEMA ZDRAVE NACIJE! Rađen OTKRIO jutarnju rutinu, ali i to kako izlazi na kraj sa mališanima u školi plivanja
03:50

BEZ ZDRAVE OMLADINE, NEMA ZDRAVE NACIJE! Rađen OTKRIO jutarnju rutinu, ali i to kako izlazi na kraj sa mališanima u školi plivanja

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media