OVIM STUDENTIMA ZA 9 DANA ISTIČE ROK DA ZAVRŠE FAKULTET: Postoje pravila šta treba da URADE!
Fakultet, Foto: Marina Lopičić

VAŽNO

OVIM STUDENTIMA ZA 9 DANA ISTIČE ROK DA ZAVRŠE FAKULTET: Postoje pravila šta treba da URADE!

Međutim, kako to obično biva kada su fakulteti u pitanju, mnogi već sada traže od studenata da se reupišu i samim tim će im naplatiti takse za upis i prenos bodova od preostalih ispita

Objavljeno:

Studentima upisanim 2013/2014. godine i onima koji su reupisani 2019/2020. godune, rok za završetak studija ističe za devet dana - 30. septembra.

Ministarstvo prosvete uputilo je tim povodom dopis Univerzitetima u Srbiji i preporučilo im da ovim, i svim starim studentima, zbog situacije sa koronom omoguće da bez reupisa zadrže status studenta i u školskoj 2021/22. godini, i da im ne naplate nikakve takse.

Međutim, kako to obično biva kada su fakulteti u pitanju, mnogi već sada traže od studenata da se reupišu i samim tim će im naplatiti takse za upis i prenos bodova od preostalih ispita.

Kako bilo, studenti kojima ističe rok za završetak studija, moraju da do 30. septembra podnesu molbu da im se odobri produženje roka za završetak studija. Obrazac koji treba da se popuni, preuzima se na fakultetu.

Na fakultetima gde studenti treba da se reupišu, rok je još kraći, jer oni moraju da konkurišu u trećem upisnom roku koji je uveliko u toku.

Podsetimo, na fakultetima Univerziteta u Beogradu juče je počeo treći upisni rok.

Ostalo je ukupno 2.370 slobodnih mesta, a od toga je 1.155 budžetskih i 1.215 samofinansirajućih mesta. Prorektor za nastavu UB Petar Bulat izrazio je očekivanja da će Univerzitet sa trećim upisnim rokom doći do broja upisanih studenata koji je veći nego prošle godine.

Bonus video:

01:06

ZAVRŠILI SU FAKULTETE, ALI SU ODLUČILI DA SE VRATE NA SELO: Bračni par se uspešno bavi poljoprivredom!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.