Sremska Mitrovica: Radovi u toku - NOVI PROSTOR ZA SPORTSKU NASTAVU I VRTIĆ
Radovi u toku, Foto: Sremska Mitrovica živi

DOBRA VEST

Sremska Mitrovica: Radovi u toku - NOVI PROSTOR ZA SPORTSKU NASTAVU I VRTIĆ

Ideja je da se izgradi stonoteniska sala, sala za fitnes i mini teretana

Objavljeno:

Prošlog septembra su đaci OŠ “Jovan Popović” iz Sremske Mitrovice započeli nastavu u novom i modernom objektu, koji je izgrađen zahvaljući sredstvima Grada, Pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja i Vlade Republike Srbije. Kako je stari objekat ostao u neposrednoj blizini nove školske zgrade, nadležni su došli na ideju kako da ga ponovo stave u funkciju.

“Stari objekat je ostao. Mi ćemo ga staviti u novu funkciju, ali će namena ostati ista: obrazovanje i vaspitanje dece. Osim što smo napravili pozorišnu salu za potrebe naših učenika, ostatak prostora biće iskorišćen za sportski kompleks i prostor za vrtić i predškosku nastavu”, rekao je direktor škole Slobodan Stojilković.

Sremska Mitrovica
foto: Sremska Mitrovica živi

Ideja je da se izgradi stonoteniska sala, sala za fitnes i mini teretana, a da se uz nastavu fizičkog vaspitanja uvede i deo o zdravstvenom obrazovanju učenika, kao i da se sa zdravstvenim radnicima radi na poboljšanju njihovog motofizičkog statusa. Novim prostorom za vrtić, obližnji vrtić Predškolske ustanove “Pčelica” će tako istovremeno imati smanjenje opterećenja sadašnjeg objekta i povećanje svog kapaciteta.

“Ono što je važno, a gde se ovih dana izvode intezivni građevinski radovi jeste prostor za vrtić, gde će novi prostor dobiti deca iz vrtića u Naselju Orao. Prostor će biti namenjen za potrebe starije i predškolske grupe. Svi uslovi će biti obezbeđeni prema standardu i potrebama dece tog uzrasta”, rekao je Stojilković za Sremska Mitrovica živi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.