VESIĆ: Poslednja Bojsijeva želja bila je da postane državljanin Srbije, to bi mu se ostvarilo sledeće nedelje
Vesić i Čals, Foto: Printscreen/Pink/Facebook

tuga

VESIĆ: Poslednja Bojsijeva želja bila je da postane državljanin Srbije, to bi mu se ostvarilo sledeće nedelje

Glumac Džon Čalis preminuo je nakon borbe sa rakom, a kako kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, njegova poslednja želja je, izgleda, bila da postane naš državljanin

Objavljeno: 17:00h

Povodom smrti Džon Čalsa, poznatog Bojsija, oglasio i Vesić koji je u razgovoru za B92.net kazao da je veoma teško podneo smrt ovog legendarnog engleskog glumca.

"Voleo je Beograd, čak je i snimao film u kojem je promovisao kulturne vrednosti našeg grada", kazao je on.

On je takođe naveo da je poznati Bojsi bio svesan svoje opake bolesti, te da se do samog kraja borio sa njom.

U nedavnom intervjuu za srpske medije, priča Vesić, obećao je da će sledećeg juna ili jula doći opet u Beograd kako bi pravio dalje planove za budućnost.

"Zbog njegove energije, svi smo se nadali da će da pobedu opaku bolest, ali nas je u poslednjem trenutku ostavio", dodaje zamenik gradonačelnika Beograda.

Engleski glumac Džon Čals podneo je pre manje od mesec dana podneo zahtev za srpsko državljanstvo, a kako dalje priča Vesić za B92.net, zahtev je bio u završnoj fazi obrade.

"Sledeće nedelje je trebalo da se donese odluka da Bojsi postane građanin Srbije. Na kraju se ispostavilo da mu je to bila poslednja želja".

Za sam kraj našeg razgovora, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da će Srbija da se oduži ovom legendarnom glumcu i to tri godine od današnjeg dana.

Naime, sam Vesić je rekao da će jedna ulica u Beogradu da nosi njegovo ime.

"To je jedini načina da se odužimo čoveku koji je voleo našu zemlju i koji je voleo naš grad. To je radio apsolutno bez ikakvog interesa", dodajući da smo izgubili velikog prijatelja i nekog ko je iskreno voleo Srbiju, zaključuje on.

(Espreso / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.