KUPILA SAM DIPLOMU DOKTORA NAUKA! Nisam htela da učim, ali uz pomoć keša postala sam Dr Nastassia! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

još za male pare!

KUPILA SAM DIPLOMU DOKTORA NAUKA! Nisam htela da učim, ali uz pomoć keša postala sam Dr Nastassia! (VIDEO)

Novinarka Espresa je na brz i lak način ispred svog imena dodala prefiks koji svi žele
Objavljeno:

O diplomama koje se mogu kupiti na crnom tržištu priča se već dugi niz godina, pa sam tako i ja priželjkivala da dobijem zvanje doktora na brz i lak način. Kul je, a može da bude i korisno, zar ne?

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tražila sam, tražila, tražila, i na Sajmu knjiga pronašla ono što mi je bilo potrebno: štand na kojem prodaju diplome!

Čim sam čula da za "male pare" mogu ispred svog imena da imam prefiks dr, odmah sam pohrlila kako bi sebi obezbedila zvanje koje će mi možda promeniti život.

Pogledajte kako sam za samo 5 minuta postala doktor nauka:

Moja prvobitna ideja bila je da postanem doktor medicine, i to, ni manje ni više, nego hirurg. Smatrala sam da sam sposobna da obavljam operacije nakon više stotina časova provedenih ispred televizora uz serije snimane u bolnicama u kojima je detaljno opisan čitav proces.

foto: Filip Plavčić

Međutim, ovaj put mi nije uspelo, jer su, kako su mi rekli, prodali sve diplome za doktore medicine.

Rešila sam da se zadovoljim zvanjem doktora nauka na "Fakultetu manipulativnih veština".

Sve ovo se dogodilo na štandu izdavačke kuće "Clio" na Sajmu knjiga. Oni su mi prvo prodali diplomu, a onda objasnili kako su doboli ideju za distribuciju ovog "vrednog papira".

foto: Filip Plavčić

- Ta ideja je u našem društvu vrlo razgranata, štaviše ono zbog čega smo mi povedeni tom dobrom idejom da radimo ovo, jeste njihova tržišna relevantnost - rekao je direktor i glavni urednik izdavačke kuće Zoran Hamović, i dodao da samo onaj ko je blesav može da pomisli da mu jedan papir može osvežiti život.

foto: Filip Plavčić

Moram da priznam da sam svim svojim prijateljima tog dana rekla da sam postala doktor nauka, ali da mi papir na kom piše diploma ništa nije promenio u životu.

foto: Imgur

Nemojte maštati o zvanjima kojih ćete se dokopati na brz i lak način, nemojte prepisivati i varati na testovima, jer kad god uradite tako nešto prevarićete samo sebe. Jedino znanje vredi, nije važno šta piše na papiru jer ako nije zaslužen mukotrpnim radom, taj papir vredi isto koliko onaj u toaletu sa kojim se svako jutro obrišete.

(Nastassia Janković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.