OTKAZANE 2 MANIFESTACIJE U ŠAPCU: Ništa od PROVODA, zaražen veliki BROJ DECE!
Vašar, Foto: Privatna arhiva

KORONA

OTKAZANE 2 MANIFESTACIJE U ŠAPCU: Ništa od PROVODA, zaražen veliki BROJ DECE!

- Mislim da je ovo ispavna odluka bez obzira što je ekonomija jako bitna za funkcionisanje grada

Objavljeno:

Čivijaški karneval i čuveni Šabački vašar, tradicionalne manifestacije koje se odvijaju u Šapcu, ove godine neće biti održane zbog mera u borbi protiv korona virusa.

Broj zaraženih ljudi u Šapcu se svakodnevno povećava, pa je Štab za vanredne situacije grada doneo je odluku da se u narednom periodu ne održe manifestacije koje su bile u planu i koje se tradicionalno održavaju u septembru, prenele su Šabačke vesti.

- Mislim da je ovo ispavna odluka bez obzira što je ekonomija jako bitna za funkcionisanje grada. Zdravlje naših sugrađana je na prvom mestu,a činjenica je da je povećan broj obolelih u našem gradu – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

On je podvukao i to da je broj zaražene dece u porastu, a da su upravo oni najbrojniji na otkazanim manifestacijama.

- Imamo veliki broj pozitivnih učenika – 11 dece u predškolskoj ustanovi, 87 učenika osnovnih škola i 155 učenika srednjih škola. Oni su najbrojniji učesnici ovih manifestacija. Mislim da je ovo najbolje rešenje. Imamo vremena kada ćemo slaviti. Ovo je ozbiljno vreme koje zahteva ozbiljne odluke – dodao je dr Pajić, prenosi lokalni medij.

Bonus video:

02:47

DOKTOR MILOJKO RISTIĆ U USIJANJU DANA: Oni koji su primili treću dozu vakcine nisu dobili koronu i nisu imali komplikacija!

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.