"LELE, JA SAM MISLIO DA OVO IMA SAMO U AUSTRALIJI" Slika STVORENJA SA TARE zabezeknula sve: "SPALI GA!" (FOTO)
Nepozvan gost, Foto: Gvozden81 / Reddit

NEPOZVAN GOST

"LELE, JA SAM MISLIO DA OVO IMA SAMO U AUSTRALIJI" Slika STVORENJA SA TARE zabezeknula sve: "SPALI GA!" (FOTO)

Pauk-osa inače nije tipičan za naše područje

Objavljeno:

Ako ste mislili da strašnih stvorova i životinja ima samo u Australiji, prevarili ste se. I u Srbiji možete da se susretnete oči u oči sa nečim za šta biste mogli da se zakunete da potiče iz Australije.

Na Redditu je osvanula slika jednog "čuvarkuće" sa Tare. U pitanju je ogroman pauk koji izgleda kao da je stigao pravo iz noćne more.

U pitanju je pauk-osa, koji je ime dobio po prepozntljivim bojama karakterističnim za osu. Karakteristika ovih paukova je da su mužjaci mnogo sitniji od ženki, a uglavnom ćete ih naći u velikoj travi, nešto malo iznad zemlje.

Pauk-osa inače nije tipičan za naše područje, ali se godinama unazad pojavljuje sve češće. Inače je karakterističan za centralnu i severnu Evropu, severnu Afriku, delove Azije i Azorska ostrva.

- Šta je bre ovo, spali ga!

- Odlučio sam da neću posetiti Taru...Šalim se, pauk isgleda jako kul, nisam znao da takvih ima kod nas.

- Lele, zar ti ogromni ima i kod nas? Ja sam mislio da su oni samo u Australiji ili Novom Zelandu.

Međutim, iako možda deluje zastrašujuće, zapravo je koristan u kući, kao i većina paukova, pa tako postavljač ove slike kaže da upravo zahvaljujući pauku nije video nijednog komarca.

- Nadam se da ga niste ubili, dobri su oni protiv štetočina, izgleda za**bano ali ne verujem da bi vas dirao - piše jedan forumaš, na šta postavljač slike ističe da pauka nije dirao.

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.