OVAJ ČAJ TREBA DA PIJU SVI KOJI SU IMALI UPALU PLUĆA: Travar Momčilo otkrio recept, reguliše i nivo šećera!
Travar Momčilo otkrio recept, Foto: Profimedia/ Printscreen

OBRATITE PAŽNJU

OVAJ ČAJ TREBA DA PIJU SVI KOJI SU IMALI UPALU PLUĆA: Travar Momčilo otkrio recept, reguliše i nivo šećera!

Najpoznatiji srpski travar Momčilo Antonijević za RTS je objasnio sve o biljci koja se zove piskavica

Objavljeno:

Različite biljke mogu da pomognu kod najrazličitijih zdravstvenih problema, ali naravno, treba znati koja se od njih koristi za šta i kako.

Najpoznatiji srpski travar Momčilo Antonijević za RTS je objasnio sve o biljci koja se zove piskavica ili grčko seme, a koja je sjajna za one koji su preležali upalu pluća.

"Malo poznata, ali izuzetno korisna biljka. Predstavlja odličnu hranu ili suplement za sportiste, ali i sve druge jer sadrži velike količine fosfora, kalcijuma, gvožđa, sadrži etarsko ulje koje mu daje specifičan miris. Ovo je jedan od ključnih sastojaka karija, jako se puno koristi u kuhinji, kao začin, posebno u Indiji. Sadrži dva alkaloida, ima jako kompleksan hemijski sastav, ali bezbedna je, mogu da je koriste čak i sasvim mala deca. Pomaže da se proteini u našoj ishrani bolje iskoriste, povećava broj crvenih krvnih zrnaca, jako dobro reguliše nivo šećera u krvi i preporučuje se ljudima koji imaju problem sa insulinskom rezistencijom. Dakle, svi oni koji pate od anemije, malokrvnosti, rekli smo da je piskavica za njih".

Travar je istakao i da je ova biljka vrlo korisna za ljude koji se oporavljaju od nekih teških bolesti, za sve koji su preležali upalu pluća, kojih sada ima mnogo, a piskavica može da im pomogne u procesu oporavka. Zatim je otkrio i recept za pripremu čaja.

"Jednu supenu kašiku ovog semena prelijem uveče šoljom vode, onda ga ujutru pustim da ključa dva-tri minuta, procedim, čaj popijem, a seme pojedem jer ono omekša i bude kao aromatična kuvana pšenica, uslovno rečeno".

Antonijević je dodao i da piskavica nije preterano egzotična biljka, te da može da se nađe u prodavnicama zdrave hrane.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.