JUSTIN IMENOVAN ZA EPISKOPA HVOSTANSKOG: Svečanost održana u hramu Svetog arhangela Mihaila!
Crlva, Foto: Aleksandra Čolić

crkva

JUSTIN IMENOVAN ZA EPISKOPA HVOSTANSKOG: Svečanost održana u hramu Svetog arhangela Mihaila!

U svečanosti narečenja učestvovali su i episkop valjevski Isihije, moravički Antonije, remezijanski Stefan, toplički Jerotej, stobijski David i umirovljeni kanadski Georgije

Objavljeno: 23:42h

Patrijarh Porfirije načalstovovao je u hramu Svetog arhangela Mihaila u Beogradu činom narečenja arhimandrita Justina (Jeremića) za episkopa hvostanskog.

Pored patrijarha Porfirija, u činu narečenja su učestvovali arhiepiskop ohridski i mitropolit skopski Jovan i gospoda episkopi, britansko-skandinavski Dositej, vranjski Pahomije, šumadijski Jovan, zvorničko-tuzlanski Fotije, mileševski Atanasije, niški Arsenije, dalmatinski Nikodim, osečko-poljski i baranjski Heruvim , saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve (SPC).

U svečanosti narečenja učestvovali su i episkop valjevski Isihije, moravički Antonije, remezijanski Stefan, toplički Jerotej, stobijski David i umirovljeni kanadski Georgije.

''Pred prisutnim sabranjem Svete Crkve arhimandrit Justin je prihvatio volju i odluku Svetog arhijerejskog sabora koji ga je na ovogodišnjem zasedanju izabrao za Episkopa hvostanskog, vikara Patrijarha srpskog. Narečeni Episkop je zatim načalstvovao večernjom službom'', navodi se u saopštenju SPC.

Bonus video:

40:15

USIJANJE DANA 07.09.2021. ANTIĆ, JANJIĆ, OBRADOVIĆ: POSLE PROTESTA U CRNOJ GORI, NOVI UDAR NA SPC

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.